20 / 04 / 2024

Elektrikte gizli zam mı var?

Elektrikte gizli zam mı var?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, vatandaşların "gizli zam mı yapılıyor" yönündeki eleştirilerine açıklık getirdi. Yıldız, "Ne açığı ne gizlisi böyle bir zam söz konusu olmaz, olamaz.




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, vatandaşların "gizli zam mı yapılıyor" yönündeki eleştirilerine açıklık getirdi. Yıldız, "Ne açığı ne gizlisi böyle bir zam söz konusu olmaz, olamaz. Türkiye'deki elektrik tarifeleri 2015'te de ulusal tarifeyle beraber götürülmektedir. Tarifeler tektir, abone gruplarına göre her tarafta elektrik fiyatları sabittir. Bunlar ilgili ne açık ya da gizli zam söz konusu değildir" dedi. Faturaların aylık kesilmesi gerektiğini belirten Yıldız, "Bir kısım aksamaların olduğunu gördük ve kendileri ile alakalı bu ikazlarımızı yaptık ama kullandığı elektriğin 1 kilovat saat daha onlara ekleme söz konusu olmaz" diye konuştu. 


Doğalgaz indirimi

Rusya ile yapılan doğalgaz indirim müzakereleri için ise Yıldız, "Önümüzdeki hafta bir görüşme daha yapacağız. İndirim hakkını almak istiyoruz. Ülkemiz için iyi bir sonuç alacağımız kanaatindeyim" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön