24 / 04 / 2024

Elsan Elyaf'ın fabrika arazisi Oyak'ın!

Elsan Elyaf'ın fabrika arazisi Oyak'ın!

Elsan Elyaf'ın 607 dönümlük fabrika arazisinin yeni sahibi Oyak Grubu oldu.



Para dergisinde yer alan habere göre, Türkiye sanayi tarihinde tekstil sektörünün yeri ayrıdır. Bugünkü sanayinin de temellerini oluşturur. Öyle ki bir dönemin dev şirketleri ağırlıklı olarak tekstil sektöründen çıkardı. Elsan Elyaf tam da bu yapıya uygun bir şirket.

Bir döneme damgasını vuran Elsan Elyaf, 1974 yılında Bursa Orhangazi'de kurulan bir şirket.

145 bin metrekare açık alan içerisinde 54 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bu fabrikanın toplam arazisi ise 607 bin metrekare. Yani 607 dönüm. 145 bin metrekaresi sanayi imarlı, gerisi tarla. Türkiye'nin ilk polipropilen elyaf üretim tesisi olan ve bir dönem piyasanın devleri arasında yer alan Elsan Elyaf, Nergis Topbaş, Nura Fitnat Topbaş ve Dina Topbaş Şakir'e ait. Topbaş Ailesi çok geniş. Ailenin yine bir döneme damgasını vuran Bahariye Mensucat'ın da hissedarı olduğunu belirtelim, şu sıralar miras düzenlemesi üzerinde çalışan ailenin Bursa Orhangazi'deki fabrika binası ve arsasını satışa çıkardığını bu sayfalarımızda duyurmuştuk.

Satış sürecini de şirket yeniden yapılandırması ve miras düzenlemelerinde ilk akla gelen isimlerden Av. Alpaslan Gönültaşı yürütüyordu. Öğrendiğimize göre bu satış geçen hafta tamamlanmış. 607 dönümlük arazinin yeni sahibi oyak Grubu olmuş. Oyak Grubu, bu yer için 108 milyon TL ödemiş. Malum, buradaki fabrika çalışmıyor. Geçtiğimiz hafta çimento grubunda yabancı ortak alan Oyak Grubu'nun buraya ne yapacağını da biraz araştırdık. Biliyorsunuz Oyak Grubu, aynı zamanda lojistik sektöründe de güçlü bir şirket. Satın aldığı 607 dönümün sadece 145 dönümü sanayi imarlı. Sanayi yatırımı yapsa arsanın geri kalanını kullanması zor. Ancak lojistik işinde olur ise arazinin tamamını kullanma şansına sahip. Buradan yola çıkarsak araziyi lojistik yatırımı için kullanacak gibi görünüyor. Böylesi değerli bir yerin önemli bir sanayi grubuna geçmesini, böylece ekonomiye tekrardan kazandırılmasını aktarmak istedik...


Geri Dön