18 / 04 / 2024

Elvis Şehri ünlü milyarder Sillerman'ı batırdı

Elvis Şehri ünlü milyarder Sillerman'ı batırdı

American Idol'ın yaratıcısı Sillerman'ın Las Vegas'ta temelini attığı Elvis Presley temalı konut projesi kriz nedeniyle batınca, milyarderin 475 milyon doları bular oldu



ABD'nin en büyük medya baronlarından ve American Idol(Süperstar) formatını dünyaya yayan Robert F.X. Sillerman'ın başı Elvis'le dertte. Son 10 yılda yaptığı yatırımlarla 10 milyar dolara yakın servet elde eden Sillerman son yatırımını konuta yapınca yandı. Sillerman'ın Las Vegas'ta temelini attığı Elvis Presley temalı konut projesi kriz nedeniyle batınca, milyarderin 475 milyon doları buhar oldu. Ancak Sillerman'ın kullandığı banka kredisi buhar olmadı. Kredi faizinin hala işliyor olması ise ünlü milyarderin uykularını kaçırıyor.

Sillerman 1998 yılında ülke çapında yayın yapan radyoları alıp satarak yaklaşık 2.1 milyar dolar servet yaptı. Ardından organizasyon işine giren Sillerman, ünlü rock grubu Metallica ve basketbol yıldızı Michael Jordan gibi yıldızların da arasında bulunduğu çok sayıda ünlü için organizasyon yürüttü. 2000 yılına gelindiğinde organizasyon işini üst noktaya taşıyan Sillerman, aynı yıl gelen cazip teklif üzerine organizasyon işini 4 milyar dolara sattı. Ertesi yıl yakın arkadaşı olan ünlü ABD'li sinema yıldızı Mel Brooks'un, "The Producers" filminde yönetmen yardımcılığı yaptı.

Diğer şirketlerinin zararı gayrimenkul şirketini yedi!

İş hayatının zirvesinde adeta bir başarıdan diğerine koşan Sillerman 2007 yılında konut sektörüne yatırım yapmaya karar verdi. Ancak ünlü milyarderin bu kararı belki detüm kariyerinin en talihsiz girişimi olarak hatıralarında yer alacak. Sillerman arazi fiyatlarının en pahalı olduğu şehirlerden biri olan Las Vegas'ta görenlere parmak ısırtacak niteliklere sahip bir prestij projesi için kolları sıvadı.

Ünlü milyarder, Elvis Presley ve efsane boksör Muhammed Ali temalı iki yerleşim projesi için İsveçli banka Credit Suisse'ten 475 milyon dolar kredi aldı. Sillerman, başlattığı reklam kampanyası kapsamında Elvis Presley'in eşi Priscilla Presley ile de anlaşma imzaladı. Sillerman, Priscilla Presley'e "Presley" isim hakkını alabilmek için 6.5 milyon dolar ödedi. Ayrıca Priscilla Presley ile yıllığı 560 bin dolardan 10 yıllığına proje danışmanlık yapması için özel anlaşma yaptı.

Ünlü milyarder FX Real Estate adında bir de şirket kurdu. Ancak önceden kurup sattığı şirketlerin hissedarlarıyla ters düşmesiyle başlayan davalar zinciri hiç beklenmedik bir anda Sillerman'ın tüm konut hayallerini yıktı. Önce FX Real Estate şirketi büyük zarar ederek Nasdaq Endeksi'nden atıldı. Ardından konut sektöründe patlak veren kriz, Elvis temalı projenin mezarını kazdı.

Gazete Habertürk


Geri Dön