26 / 04 / 2024

Emek Sineması’nda ilk perde açıldı!

Emek Sineması’nda ilk perde açıldı!

2013 yılında başlayan çalışmayla restore edilen tarihi Emek Sineması’nda perde açıldı, ilk oyunlar oynanmaya başladı. Provalarla birlikte son detayların yapıldığı Emek’te, etkinlikler de sürüyor.



Güneş ışığı alan, 11 metre yüksekliğinde cam tavanlı, Haliç ve Beyoğlu manzaralı bin 250 metrekarelik fuaye alanına sahip 600 kişilik Emek Sineması; 800 kişilik 8 yeni sinema salonu ve 150 kişilik modüler tiyatro salonuyla birlikte kentin kültür sanat dünyasına geri döndü. 2013 yılında başlatılan restorasyonla yeniden hizmete açılan Emek Sineması’nın resmi açılışının ise Ağustos ayında yapılması planlanıyor.


‘EN ÖNEMLİ YAPI TAŞI’


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nun çok büyük bir yer olduğunu ancak İstiklal Caddesi ve çevresinin de ayrı bir önem taşıdığını söyleyerek İstiklal Caddesi ve çevresinin kültür, sanat ve mimarinin merkezi olduğunu belirtti.


İstiklal Caddesi’nin çok mütevazı bir alan olduğunu anlatan Demircan, “Dışarıdan buranın müdavimleri dışında da çok sayıda insan geliyor. Bunları mimari çatı altında kültürle buluşturacak mekânımız yok. O zaman adam nereye gelecek? Alternatif alışveriş merkezlerinden birine gidip sinema izleyecek, tiyatro izleyecekler. Ama siz mekân yaratmamışsanız iddianızı kaybedersiniz. Emek Sinema Kompleksi, Beyoğlu iddiasını devam ettiren en önemli yapı taşı olarak hayatına devam ediyor. Çünkü Emek Sineması ‘Beyoğlu’nun kutupyıldızıdır” dedi.


Başkan Demircan, “Şimdi Emek Sineması’nda ilk oyunlar oynanmaya başladı. İnşaat yeni bittiği için şimdi detaylardır, provalardır, ses ayarlarıdır o safhalarda. Tabii etkinlikler de yapılmaya tüm hızıyla devam ediyor. Bu etkinliklerle beraber haziranın başından itibaren Anadolu Ateşi de sahne alacak. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Buraya geldikleri için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Biraz daha toparlandıktan sonra ücretli biletler de satışa sunulacak. Artık rutinleşmiş, planlaşmış her bir anı dolu olan, insanların gidip gelerek konserler izleyip müzik dinleyecekleri mekâna doğru gidiyoruz” şeklinde konuştu.





Habertürk


Geri Dön