26 / 04 / 2024

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu! Memura 8 bin emekliye 5 bin lira

Emekli ikramiyesi ve maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu! Memura 8 bin emekliye 5 bin lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Temmuz ayında emekli ve memurlara yapacağı zam için krtik götserge olan enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK enflasyon oranını yüzde 69,97 olarak açıkladı. Bu rakam maaş zamları için belirleyici olacak.



TÜİK Nisan ayı enflasyon oranını yüzde 69,97 olarak açıkladı. Türkiye'de enflasyon oranı her ay artıyor, vatandaşın alım gücü düşüyor. Vatandaş cebindeki enflasyon oranıyla TÜİK’in açıkladığı oranı kıyaslıyor. Emekli memur maaşları ve ikramiyeleri açıklanan enflasyon oranlarıyla doğru orantılı olarak zamlanacak. Buna göre maaşların ne kadar artacağı belli oldu. 

ENFLASYON MAAŞLARA NASIL YANSIYACAK MAAŞLAR NE KADAR ERİDİ?

ENAG’a göre yıllık enflasyon yüzde 156,86 iken aylık enflasyon yüzde 8,68. TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 69,97 iken aylık enflasyon yüzde 7,25.

ENAG’a göre ilk 4 ay toplam enflasyon yüzde 48,2. TÜİK’e göre ilk 4 ay toplam enflasyon yüzde 31,7.

ENAG’a göre ilk 4 ay sonunda maaşımıza yansıtılması gereken enflasyon farkı yüzde 40,7. TÜİK’E göre ilk 4 ay sonunda maaşımıza yansıtılması gereken enflasyon farkı yüzde 24,2.

İlk 4 ay sonrası memur yoksullaşma oranı yüzde 16,5. ENAG’a göre en düşük devlet memuru maaşındaki kayıp 2 bin 432 TL. TÜİK’e göre en düşük devlet memuru maaşındaki kayıp 1.448 TL.

ENAG’a göre 25 yıl hizmeti olan 3000 ek gösterge üzerinden emekli olan devlet memuru maaşındaki kayıp 1986 TL. TÜİK’e göre 25 yıl hizmeti olan 3000 ek gösterge üzerinden emekli devlet memuru maaşındaki kayıp 1182 TL.

 Emekli ikramiyesi ve maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu! Memura 8 bin emekliye 5 bin lira

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön