24 / 04 / 2024

Emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Bayram ikramiyesi artacak mı? Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar verilecek? 

Emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Bayram ikramiyesi artacak mı? Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar verilecek? 

Milyonlarca emeklinin merak ettiği emekli ikramiyelerinin Nisan ayının son haftasında yatması bekleniyor. Peki emekli ikramiyelerine zam yapılacak mı? Bayram ikramiyesi artacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Ak Parti Grup Başkan Vekili Özkan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen emekli ikramiyesiyle ilgili bir düzenlemenin ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifine eklenip eklenmeyeceğine ilişkin sorularlarla ilgili olarak şunları söyledi:  “Şu aşamada bu kanun çerçevesinde, malum bu konuda bir çalışma yok. Ancak Ramazan ayı 3 hafta daha devam edecek, yasama çalışmalarımız devam ediyor. Bu kanun çerçevesinde böyle bir düzenleme yok" 

NE ZAMAN YATACAK?

Merakla beklenen ikramiyelerin bu ayın son haftasında şehit yakını, dul, emekli, gazi, ve yetimler, iş göremezlik geliri alanların hesaplarına yatması bekleniyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, yaklaşık 13,5 milyon vatandaşa ödenecek olan bayram ikramiyeleri geçen sene enflasyona yakın bir oranda artırılmış ve 1.100 TL'ye çıkmıştı. Söz konusu bayram ikramiyelerinde bu sene de geçen sene olduğu gibi bir artışa gidilmesi bekleniyor.

Emekli vatandaşlar 2018 yılında 1000 TL'lik bayram ikramiyesi ile ne alabiliyordu? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

EMEKLİ 2018 YILINDA 1000 LİRALIK BAYRAM İKRAMİYESİ İLE NE ALABİLİYORDU? 

Bayram ikramiyelerine yapılacak zammı umutla bekleyen emekliler söz konusu ikramiyelerini ilk defa 4 yıl önce almıştı. 2018 yılında verilen ikramiyeyle 5 gram altın alabilen emekli şimdi yalnızca bir gram alabiliyor. ,

1.000 TL’lik bayram ikramiyesinin verildiği 2018'de dolar 4,66 TL gram altın 190,70 TL, çeyrek altın 313 TL, Cumhuriyet altını ise 1.275 TL idi. 

Söz konusu dönemde 1000 TL’lik ikramiye ile emekli 224,21 dolar, 953,5 TL’ye 5 gram altın, 939 TL’ye 3 adet çeyrek alabiliyordu. 

Emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Bayram ikramiyesi artacak mı? Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar verilecek? 

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Haberglobal'in aktardığına göre, geçen yılın sonunda yüzde 36,08 şeklinde açıklanan enflasyon oranı eğer emekli ikramiyelerine yansırsa 1.100 TL olan ikramiyeler yaklaşık olarak 1500 liraya çıkmış olacak.

Merakla beklenen emekli ikramiyeleri ile ilgili rakam henüz netleşmezken, söz konusu ikramiyenin 2 bin liraya kadar yükselebileceği konu ile ilgili konuşulan iddialar arasında

2022 YILINDA 1100 TL’LİK BAYRAM İKRAMİYESİ İLE NE ALINIYOR? 

Emekli bayram ikramiyesi ile Dolar 14, 74 TL’den 74,62 dolar alırken, gramı 913, 90 TL’ye yükselen altından sadece 1 gram alabiliyor. 1503 liralık çeyrek altını ise alıyor. Cumhuriyet altını ise bugün 6.158 liraya satılıyor. 

Editörün Notu: Bu haber 8 Nisan 2022 tarihinde saat 10:25'te yazılmıştır. An itibariyle dolar kuru 14 lira 70 kuruş, Euro 16 lira 10 kuruş, altının gramı ise 918 lira 45 kuruş değerinde.

Hak sahiplerinin bayram ikramiyelerine zam yapıldı! Destekler Nisan ayında hesaplara yatırıldı

Emekli bayram ikramiyesinin verileceği tarih belli oldu! Bayram ikramiyesi ne kadar? Bayram ikramiyesine zam geldi mi?

Milyonlarca emekli dikkat! Garanti BBVA’dan emeklilere 3 bin TL’ye varan ödül fırsatı!

 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön