25 / 04 / 2024

Hak sahiplerinin bayram ikramiyelerine zam yapıldı! Destekler Nisan ayında hesaplara yatırıldı

Hak sahiplerinin bayram ikramiyelerine zam yapıldı! Destekler Nisan ayında hesaplara yatırıldı

Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü kutlanacak. Bayramın bayram gibi geçmesi için milyonlarca emekli ve hak sahibi bayram ikramiyelerinin zamlanıp zamlanmadığını merak ediyor. Bayram ikramiyeleri yattı mı yatmadıysa ne zaman yatacak merak ediyor. İşte cevabı...



Emekli ikramiyesine zam yapılacak mı? Bayram ikramiyesi artacak mı? Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar verilecek?

Milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerine gelecek zam müjdesini bekliyor. Emekliler bin 100 liralık bayram ikramiyesinin artırılmasını istiyor. Emekli bayram ikramiyelerinin Nisan ayının son haftasında yatırılacağı belirtilirken, zamla ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. 

AK PARTİ'DEN BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM AÇIKLAMASI

Emekliler bin 100 liralık bayram ikramiyesinin artırılmasını istiyor. En düşük emekli maaşı bugün 2 bin 500 TL. Bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı ve bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı konusu netleşmiş değil ancak AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Meclis’te düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamalarda zam konusundaki beklentileri de cevaplamış oldu. 

"DAHA 3 HAFTA VAR"

Özkan, emekli ikramiyesiyle ilgili bir düzenlemenin ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifine eklenip eklenmeyeceğine ilişkin sorulara yanıt verdi. Özkan, “Şu aşamada bu kanun çerçevesinde, malum bu konuda bir çalışma yok. Ancak Ramazan ayı 3 hafta daha devam edecek, yasama çalışmalarımız devam ediyor. Bu kanun çerçevesinde böyle bir düzenleme yok" dedi.

ŞEHİT GAZİ YAKINLARININ MAAŞ VE BAYRAM İKRAMİYELERİ ZAMLANDI

Öte yandan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, 1 Nisan 2022’den itibaren aylık bin 500 TL’den 2 bin 600 TL’ye çıkarılan destek miktarlarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı aylık ödemelerin yanı sıra hak sahiplerine Ramazan ve Kurban Bayramlarında da ikramiye veriyor. Hak sahiplerinin bayram ikramiyesi 1 Nisan 2022’den itibaren bin 100 TL’den 2.000 TL’ye çıkarıldı. Söz konusu zamların Türkiye'deki diğer emeklilere de verilmesi bekleniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön