24 / 04 / 2024

Emekli maaşlarını yükseltecek şok teklif. Emekli maaşları arasındaki makas daralıyor mu?

Emekli maaşlarını yükseltecek şok teklif. Emekli maaşları arasındaki makas daralıyor mu?

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli maaşları arasındaki farkı azaltacak bir intibak düzenlenmesi gerektiğini söylerken, alım gücünün azaldığını vurguladı.



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli olanları büyük bir çoğunluğunun maaşlarına yapılan artırımların küçümsenmeyecek nitelikte var olduğunu dile getirirken fakat harcama kalemlerindeki yüksek artışların alım gücünü bir şekilde sınırlandırdığını ifade etti.

“GEÇTİĞİMİZ YIL ALIM GÜCÜ DAHA YÜKSEKTİ”

Emekli olanların enflasyonla birlikte fiyat artışlarından son derece rahatsız olduğunu ifade eden Ergün, geçtiğimiz yılın alım gücünün daha iyi oranda olduğunu söylerken, Anadolu Ajansı’nın haberine göre;Emeklilerimiz, 'Aslında bu yüksek şekilde zamlar olmasa, maaşlarımızın düzeyi bizleri memnun edebilirdi. Keşke geçen yılın maaşını alsaydık ama temel tüketim malzemelerinin ücretleri bu şekilde artmamış varsayılsaydı. Geçtiğimiz yıl alım gücümüz daha yüksekti” ifadelerini kullandı.

Aynı şekilde, kamu çalışanları için yapılan ve emeklilerine yapılan ek gösterge düzenlemesi, bizleri memur emeklilerimiz için hakkında mutlu kıldı.

Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin'in son söylemleri, EYT mağdurlarının da yüzünü güldürdü. Ayrıca asgari ücrete, hiçbir dönemde olmadığı kadar yüksek oranlı yapılan artışlar da memnuniyet verici gelişmeler arasındadır."

Emekli maaşlarını yükseltecek şok teklif. Emekli maaşları arasındaki makas daralıyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön