26 / 04 / 2024

Emekli olmak isteyenler dikkat! 5.400 prim günü ve 55 yaşında emeklilik mümkün!

Emekli olmak isteyenler dikkat! 5.400 prim günü ve 55 yaşında emeklilik mümkün!

Erken yaşlandıkları için çalışma hayatında yer almakta güçlük çekenler nasıl emekli olabileceklerini araştırıyorlar. Erken yaşlanan çalışanlar hangi şartlarda ve koşullarda emekli olabilirler? İşte tüm detaylar..



Türkiye’de emeklilik konusunda gelişmeler yakından takip ediliyor. SGK mevzuatının defalarca değişmesinden kaynaklı olarak emeklilik şartları değişebiliyor.  

ERKEN YAŞLANMA NEDENİYLE EMEKLİ OLUNUR MU?

Sosyal güvenlik sisteminde bazı özel durumlar için çalışanlara erken emeklilik imkanı veriliyor. Bu özel durumların en kritik olanı ise erken yaşlanma olarak karşımıza çıkıyor. Erken yaşlanan veya vaktinden önce yaşlanarak çalışma hayatında kalma konusunda sıkıntı yaşayan çalışanlara belirli şartları taşımaları durumunda erken emeklilik imkanı veriliyor. 

Emekli olmak isteyenler dikkat! 5.400 prim günü ve 55 yaşında emeklilik mümkün!

Erken yaşlanma sebebi ile erken emeklilik hakkı verilen çalışanların kimler olabileceği bu kapsamda merak ediliyor. Buna göre bu imkandan Bağ-Kurlular ile işçi statüsünde 4/A’lı olarak çalışanlar faydalanabiliyorlar. Bu kapsama giren çalışanlar erken yaşlanma gerekçesini öne sürmeleri ve bunu ispat etmeleri durumunda farklı bir emeklilik şartı ile karşılaşarak erkenden emekli olabiliyorlar. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön