19 / 04 / 2024

Emekli otobüs şoförü kiracılarından kira almayacak!

Emekli otobüs şoförü kiracılarından kira almayacak!

Kastamonu İğdir köyünde maaşı ve evinin altındaki iki dükkandan aldığı kira bedeli ile geçinen emekli otobüs şoförü Dursun Kaderli, koronavirüs sebebi ile işleri azalan kiracılarına, bir ay kira istemediğini belirtti.



Kastamonu'da 60 yaşındaki emekli otobüs şoförü Dursun Kaderli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle işleri azalan 2 kiracısından bir ay boyunca kira almayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Araç ilçesine bağlı İğdir köyünde yaşayan, emekli maaşının yanı sıra evinin altındaki biri tamirhane, diğeri oto yıkamacı iki dükkandan aldığı kira ile geçinen Kaderli, kiracılarına bir ay boyunca kira almayacağını dile getirdi.

Dursun Kaderli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle hem sağlık hem de ekonomi anlamında zor günler yaşandığını belirtti.

Kovid-19 tedbirleri dolayısıyla esnafın zor günler geçirdiğini belirten Kaderli, "Esnafın işleri zorlaştı, müşterisi azaldı. Kiracılarımın işi azaldığı için birer ay kira almayacağım. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devlet olmazsa millet, millet olmazsa devlet olmaz. İnşallah bu illetten bir an evvel kurtuluruz." dedi.

Kiracılardan Özkan Orhan da motor ustası olduğunu belirterek, Kaderli'ye desteğinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Kaderli'nin örnek bir davranış sergilediğini söyleyen Orhan, "Dursun ağabeyin koronavirüs dolayısıyla bize gelip, 'kabul ederseniz bir ay kira almayacağım' demesi, bizim için onur verici bir davranış. Mal sahibi olan diğer ağabeylerden şunu rica ediyorum, dayanma gücü olanlar Dursun ağabeyin yaptığı bu örnek davranışı sergilerse, bu zamanla kar yumağı olup çığ gibi büyüyebilir." şeklinde konuştu.

Orhan, işlerinin açılmasını beklediklerini, koronavirüs tehdidinin bir an önce ülkeyi terk etmesini dilediğini de sözlerine ekledi.

 

Kira ödemeleri Haziran'dan sonra yapabilecek!


Geri Dön