19 / 04 / 2024

kira bedelleri ödenecek mi

kira bedelleri ödenecek mi

Kastamonu İğdir köyünde maaşı ve evinin altındaki iki dükkandan aldığı kira bedeli ile geçinen emekli otobüs şoförü Dursun Kaderli, koronavirüs sebebi ile işleri azalan kiracılarına, bir ay kira istemediğini belirtti.

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.

Beşiktaş yönetimi, Akatlar, Pendik ve Fulya’daki gayrimenkulleri için harekete geçti! Kira bedelleri artırılacak! 

Beşiktaş yönetiminin sorunlarından biri de gayrimenkullerden alınan kira bedelleri oldu. Yönetim Akatlar, Pendik ve Fulya’daki gayrimenkulleri için harekete geçiyor. İşte ayrıntılar...

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

1941'de yüksek kira bedelleri tespit edilerek cezai işlem uygulanmış!

1941 yılında kira bedelleri tarifeye tabi tutulmuş. Kiraları artıranlar için hakkında kanuni süreç başlatılarak, cezai yaptırımlar uygulanacakmış.

1952 yılında serbest bırakılan kira bedellerine tepki! Kirayı kabul etmeyenler tahliye edildi...

1952 yılında kira  bedelleri her sene 100 yüz artıştan dolayı  kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe sebep olmaya başlamış. Bu durum karşısında Milli Korunma Kanunun 30. maddesi değiştirilerek kira bedellerinde değişikliğe gidilmiş.

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

770 dolar kira bedeli olan iki farklı ülkedeki evler görenlerin ağzını açık bıraktı!

Ülke genelinde kira bedelleri rekor seviyelere ulaştı. Kira bedelleri yükselirken yurt dışındaki konutlar ile karşılaştırılmaya başlandı. Öyle bir kıyaslama örneği geldi ki görenlerin adeta ağzı açık kaldı.

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri büyük sorun haline gelmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları yükselirken o ilde de ortalama konut kira bedeli asgari ücreti geçti. 

3 ildeki 10 adet iş yeri kiraya veriliyor! Aylık kira bedelleri açıklandı! 

Şırnak Silopi, Ankara Keçiören ve Yozgat Çayıralan'da yer alan toplam 10 adet iş yeri kiraya veriliyor. Peki iş yerlerinin aylık kira bedelleri ne kadar? İşte ihaleler ile ilgili tüm detaylar...

Yarısı bizden kampanyası ile kira bedelleri düşüşe geçecek!

Büyükşehirlerde kira fiyatlarında yaşanan gerilemenin, deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüme yönelik çalışmaların hız kazanması 2024’te konut arzını daha da arttıracağını böylelikle kira fiyatlarının azalmasını destekleyeceği belirtildi. 

1941 yılında Boğaz'daki evlere büyük talep! Kira bedelleri yükselmiş...

1941 yılında Boğaz manzaralı evlere talep artmaya başlamış ve  Boğaz'daki evlerin kira bedellerinde yükselişler görülmüş.

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

kira bedelleri ödenecek mi Haberi

kira bedelleri ödenecek mi

Kastamonu'da 60 yaşındaki emekli otobüs şoförü Dursun Kaderli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle işleri azalan 2 kiracısından bir ay boyunca kira almayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Araç ilçesine bağlı İğdir köyünde yaşayan, emekli maaşının yanı sıra evinin altındaki biri tamirhane, diğeri oto yıkamacı iki dükkandan aldığı kira ile geçinen Kaderli, kiracılarına bir ay boyunca kira almayacağını dile getirdi.

Dursun Kaderli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle hem sağlık hem de ekonomi anlamında zor günler yaşandığını belirtti.

Kovid-19 tedbirleri dolayısıyla esnafın zor günler geçirdiğini belirten Kaderli, "Esnafın işleri zorlaştı, müşterisi azaldı. Kiracılarımın işi azaldığı için birer ay kira almayacağım. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Devlet olmazsa millet, millet olmazsa devlet olmaz. İnşallah bu illetten bir an evvel kurtuluruz." dedi.

Kiracılardan Özkan Orhan...