27 / 04 / 2024

Emekli promosyon iptal edilir mi? Promosyon nasıl iptal edilir?

Emekli promosyon iptal edilir mi? Promosyon nasıl iptal edilir?

Emekli promosyon ödemeleri ve bu konuya dair vatandaşların bazı soruları var. Onlardan biri de Emekli promosyon iptal edilir mi? sorusudur. İşte sorulan soruların yanıtları!



EMEKLİLİK SONRASI İLK MAAŞ NEREYE YATAR?

Emeklilik başvuru talebi SGK tarafından kabul edildikten sonra tercih edilen banka üzerinden emekliler maaşlarını alabilir. İşlemler sırasında SGK tarafından verilen tahsis talep formunda maaş almak istenen bankayı tercih etme seçeneği yer almaktadır. İlgili bankaya, doldurulan form gönderilir ve ilk maaş bu bankaya yatırılmaya başlanır. Başvuru formunda herhangi bir banka seçilmediyse, ilk maaş otomatik olarak Ziraat Bankası’na yatırılmaktadır.

EMEKLİ PROMOSYON İPTAL EDİLİR Mİ?

Emekli maaşına zam yapıldıktan sonra şimdilerde emekliler, maaş aldıkları bankalarından promosyon bedelinin yeni maaş üzerinden belirlenmesini talep emektedirler. Bankalar promosyon farkını vermediği zaman yeni bir bankaya geçme hakkında sahiptir.

SGK ÜZERİNDEN EMEKLİ MAAŞ BANKASI NASIL DEĞİŞTRİLİR?

Banka ya da şube değişiklikleri için izlenebilecek diğer alternatif yol ise; SGK il ya da merkez müdürlüklerine doğrudan dilekçe ile başvuruda bulunarak emekli aylığının naklini sağlamaktadır. SGK gelen talep doğrultusunda gerekli tüm işlemleri tamamlayarak banka değişikliği yapılır.

EMEKLİ MAAŞI BAŞKA BANKAYA NASIL TAŞINIR?

Emekli maaşını aldığı banka ile 3 yıllık taahhüt süresini dolduranlar ya da yeni emekli olacak kişiler, diledikleri bankaya başvuru yaparak maaşlarını taşıyabilme hakkına sahiptir. Maaşlarını taşımak isteyen emeklilerin bankaya bildirimde bulunulması gerekiyor. Bu bildirim bankaların şubelerinden veya e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.

BANKA DEĞİŞİKLİĞİ HANGİ DURUMDA YAPILAMAZ?

Banka değişikliği merak ediliyor. Ama bazı durumlarda da bu değişiklik yapılamaz. Emeklilerin emekli maaşı hesaplarını değiştirirken bilmesi gereken önemli bir konu vardır. Emeklilerin kredi borcu eğer bulunuyorsa yine bankaya ait kredi kartı kullanılıyorsa buna ait kredi kartı borcu olmaması veyahut maaşın ek hesabı kullanılıyorsa, ek hesaba ait borcun olmaması gerekir. Bu durumlarda banka değişikliğine izin verilmez.

Emekli promosyon ne zaman bitiyor?

TOKİ işyeri başvuruları başladı mı? TOKİ iş yeri başvurusu nasıl yapılır?

Emekli aylığı ikinci kez taşınır mı? 4A, 4B ve 4C için emekli maaşı nasıl taşınır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön