29 / 03 / 2024

Emekli promosyonunda son dakika! Bankacılar açıkladı! Promosyon 10 bin TL'yi aşabilir!

Emekli promosyonunda son dakika! Bankacılar açıkladı! Promosyon 10 bin TL'yi aşabilir!

Bankaların rekabeti promosyon beklentisini yükseldi. Bankacılar, yarışa kamu bankalarının da girmesi ile emekliye nakit ödemenin 10 bin TL'yi aşacağı öngörülüyor. Memurlarda rakam 34 bini geçmiş durumda.



Emekliye maaş promosyonu nakit 7 bin 250 TL ile zirveye çıkarken, bankacılar 10 bin TL'lik rakamın kısa süre içerisinde görülebileceğini belirtiyor. Promosyon yarışına kamu bankaları da girerse olursa nakit ödeme daha da yükselecek.

Emekliye maaş promosyonunda yarışın daha da kızışması artması bekleniyor. Bazı bankaların 2015 seneisinde 300 lira vererek başladığı promosyonda zirve 7.250 TL'ye ulaştı. Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Bu rakam verilen fatura talimatı ve diğer promosyonlarla 7.750 TL'yi geçiyor. Fakat bankacılara göre kısa süre içinde promosyon rakamı 10 bin TL'yi de geçecek.

Çocuklu aileler dikkat! Başvuran PTT'den 600 TL alacak! Hemen başvurun! İşte başvuru detayları...

ZİRVE 7.250 LİRA

2015 senesinde verilen 300 TL'ye göre enflasyonla kıyaslandığında en düşük rakamın 10 bin TL olması gerektiğini belirten bankacılara göre promosyon rakamı kısa süre içerisinde 10 bin TL'ye erişecek. Bankacılar kamu bankalarının bile kurum maaş ihalelerinde 35 bin TL'ye kadar promosyon verdiğini kaydederek daha kamu bankalarının ortaya çıkmadığını açıklayarak yaşanacak rekabetin altını çiziyor.

Halen en yüksek promosyonu 7.250 TL'lik nakitle Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası veriyor. İki banka da rakamı 7 bin TL'ye yükseltmiş  durumda. Normalde bankalar kanunen belirlenmiş olan ve 1.500 TL altında emekli maaşı alanlara 500 TL, 1.500 TL ile 2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 625 TL, 2.500 TL üzerinde emekli maaşı alanlara ise 750 TL tutarında ödeme yapmak zorunda. Fakat bankalardaki bu yarış nedeniyle bu tutarlar son 1 ayda zirveye ulaştı.

Peki, hangi banka ne kadar promosyon veriyor? İşte 10 Ağustos 2022 banka promosyon listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön