16 / 04 / 2024

Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?

Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği maaş zam oranlarında son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. 2021 yılının Temmuz ayı hem emekliler hem de memurlar için maaş ayı olacak. Altı aylık enflasyon oranına göre belirlenecek olan zam oranları emekliler tarafından araştırılıyor...



Emekli ve memurlar tarafından 2021 yılının Temmuz ayında yapılacak olan zam oranları büyük bir merakla araştırılıyor. 2021 yılının ilk beş aylık enflasyon verileri açıklandı ve geriye sadece haziran verileri kaldı.  

A Haber'de yer alan habere göre; haziran ayı enflasyon oranının netleşmesi ile  emekli ve memur maaşlarının zam oranları şekillenmiş olacak. Peki, emekli ve memur maaşı zammı ne kadar olacak? SSK Bağ-Kur 2021 Temmuz zammı son durum nedir? İşte detaylar...

Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?

YENİ MAAŞLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 5 Temmuz Pazartesi günü milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği haziran ayı enflasyon oranını açıklayacak. Böylece, 2021 yılının ilk altı aylık enflasyon verisi netleşmiş olacak.

Milyonlarca vatandaşın beklediği 2021 yılının ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranları memur ve emekli maaşlarının belirlnemesinde etkili olacak. SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranını, memurların ve memur emeklilerinin ise yüzde 3'lük artışa eklenecek enflasyon farkını gösterecek. 6 aylık enflasyon oranlarının yüzde 3'ü aşan kısmı, yüzde 3'lük zam oranına eklenecek.

Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonların beklediği zam oranlarında 5 aylık enflasyonda zam oranı yüzde 6.39 çıkarken, vatandaşlar gözlerini kesin rakamın açıklanacağı Haziran ayının enflasyon oranına çevirdi.

Merkez Bankası tarafınan yapılan Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki enflasyon tahmini ise zam oranının yüzde 7.67 olabileceğini gösterdi.

Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli aylığı; yüzde 7.67 artışla esnaf maaşları olurken 2 bin 333 lira alacaklar, çiftçiler bin 854, memurlar 3 bin 252, 2000 yılından önce emekli olan SSK'lı vatandaşlar ise 2 bin 605 lira maaş alacaklar.

Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Aile yardımı olmadan en düşük  memur aylığı 4 bin 299 lira olacak. Eş yardımı 405,73, 0-6 yaş çocuk yardımı 89,24, 6 yaş üstü çocuk yardımı ise 44,62 liraya yükselecek. Eşi çalışmayan, 2 çocuklu memurlar ise 584,21 lira alacak.

 

Dikkat! Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak?

Temmuz'da memurlar ne kadar maaş alacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön