16 / 04 / 2024

Emekli ve memura büyük zamda son dakika! Maaşlara inanılmaz zam! En düşük memur maaşı 8 bin 872 TL olacak!

Emekli ve memura büyük zamda son dakika! Maaşlara inanılmaz zam! En düşük memur maaşı 8 bin 872 TL olacak!

Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına dev zam yolda! Memur ve emekli milyonlarca kişiyi havalara uçuracak açıklama geldi! En düşük memur maaşı 8 bin 872 TL olacak! Peki, memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak, ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar...



3600 EK GÖSTERGE MESELESİNİN ÇÖZÜMÜ!

Sabah Gazetesi'nden Mert Dirice'nin haberine göre; Polis, öğretmen, din görevlisi, hemşire, sağlık ve teknik hizmetler dahil milyonlarca memur ve memur emeklisinin aylıklarında 1.300 lirayı ve ikramiyesinde 50 bin lirayı aşan artışlar yaşatacak olan 3600 ek gösterge için ilk toplantı 16 Şubat’ta, ikincisi de 16 Mart’ta yapılmıştı.

Bakan Vedat Bilgin, “3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapacağız” dedi. Geçtiğimiz günlerde öğretmenleri ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi 2023 Ocak'ta yürürlüğe girecek şekilde yasalaştırılmıştı. Hemşirler ve diğer kamu çalışanlarıyla ilgili 3600 ek gösterge düzenlemesinin ise temmuza kadar yapılması bekleniyor.

Bakan Bilgin milyonların beklediği müjdeyi verdi! 3600 ek gösterge ay sonunda çözülecek!"BİZİM GÖREVİMİZ ONLARI ENFLASYON KARŞISINDA KORUMAK"

Hükümetin ajandasında yer alan bir diğer madde konu ise kamudaki sözleşmeli personel. Bütün sözleşmeli personelin geçirilmesi için yasal düzenleme gerçekleştirilecek. Gündemden düşmeyen bir başka konu ise emeklilikte yaşa takılanlar (EYT’li) ile ilgili.

Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında ise şunları kaydetti:

“Sözleşmeli personel meselesi EYT meselesi var. Bunların hepsi dosya dosya hepsi önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz, çözüme ulaştığımız anda da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Emekçilerimizi, çalışanlarımız endişe etmesinler. Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında korumak” 

Peki, memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak, ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön