26 / 04 / 2024

Emekli ve memura büyük zamda son dakika! Maaşlara inanılmaz zam! En düşük memur maaşı 8 bin 872 TL olacak!

Emekli ve memura büyük zamda son dakika! Maaşlara inanılmaz zam! En düşük memur maaşı 8 bin 872 TL olacak!

Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına dev zam yolda! Memur ve emekli milyonlarca kişiyi havalara uçuracak açıklama geldi! En düşük memur maaşı 8 bin 872 TL olacak! Peki, memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak, ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar...



EK ZAMLAR YENİDEN GÜNDEME GELECEK

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber  2022 Temmuz zammı da kesinleşecek. Memur enflasyon farkı ve emekli maaşları için zam oranı direkt olarak 6 aylık enflasyon oranına göre belirlenecekken, geçtiğimiz dönem Meclis'ten yer alan sosyal refah düzenlemesi altında ek zamlar gündeme gelecek.

Son dakika gelişmeleriyle ile birlikte milyonların en çok araştırdığı 4 aylık ve beklenen 6 aylık enflasyon rakamlarına göre soruların yanıtları:

  • Emekli ve memur Temmuz zammı
  • 4 aylık ve 6 aylık rakamlarla memur enflasyon farkı
  • Meslek meslek memur maaşları
  • En düşük emekli ve memur maaşları
  • Ek zam gelecek mi?

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI YILDA 2 KEZ BELİRLENİYOR

Türkiye milyonlar SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memur maaşları 6 aylık periyodlar şeklinde senede 2 kez zam uygulanıyor. Enflasyon ile orantılı yapılan emekli ve memur zammı ile, hiç kimseye enflasyonun altında maaş zammı verilmiyor.

Bakan Bilgin milyonların beklediği müjdeyi verdi! 3600 ek gösterge ay sonunda çözülecek!6 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI İÇİN DİREKT BELİRLEYİCİ ETMEN

Bağ-Kur ve SSK emekli maaşlarına her sene direkt 6 aylık enflasyon kadar iki kez artış uygulanırken, memur ve memur emeklilerine de yine sene içinde iki kez enflasyon farkı toplu sözleşme zammı yapılıyor.

NİSAN ENFLASYONU İLE BİRLİKTE TEMMUZ İÇİN İPUÇLARI GÜÇLENDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan 2022 enflasyon rakamlarını açıkladı! Nisan ayı enflasyonunun açıklanmasıyla beraber emekli ve memur Temmuz zammı için ipuçları güçlendi!

TÜİK TARAFINDAN AÇIKLANDI! 4 AYLIK ENFLASYON ORANI YÜZDE 31.71 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayında 686.95 olan TÜFE endeksinin Nisan ayı ile beraber 904.79'a yükseldiğini duyurdu! Bu durumda 4 aylık enflasyon oranını yüzde 31.71 oldu

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN YENİ HESAPLAR

Sene içinde iki kez yapılan Ocak ve Temmuz maaş artışları bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor.

Yani Bağ-Kur ve SSK emeklilerine Temmuz ayında Aralık ile Haziran arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar artış yapılacak. Bu rakam 4 aylık rakamlara göre şimdilik yüzde 31.71 olacak gibi gözüküyor.

Bu rakama Mayıs ve Haziran enflasyon rakamları da eklenecek. Bundan sonraki aylarda oranlar sıfır olsa bile en az 31.71 maaş zam yapılacak!

Doğalgaz aboneliğinde yeni dönem! EPDK'dan şok ücret kararı! O paralar artık alınmayacak!MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ İÇİN ZAM ORANI NE OLDU?

Nisan enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve memur emeklilerine de fark verilmesi kesinleşmiş oldu. Memur ve memur emeklilerine de SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi sene içinde 2 kez zam yapılıyor.

Ocak ve Temmuz aylarında alınan bu zamlar toplu sözleşme ile belirleniyor. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zam oranını geçen enflasyon kadar da fark alıyor. Nisan enflasyon rakamlarına göre 4 aylık maaş hesapları belirlenmiş oldu.

Memur ve memur emeklilerine Ocak ayında yüzde 7,5 oranında toplu sözleşme zammı uygulanmıştı. Memur ve memur emeklilerine, Temmuz'da ise yüzde 7 oranında toplu sözleşme zammı yapılacak.

Bu şekilde memur ve memur emeklilerinin 4 aylık enflasyon farkı (31.71 ve 7.5) yüzde 24.21 oldu.

4 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARINA GÖRE MEMUR ZAMMI: YÜZDE EN AZ 31.21!

Bu rakama yüzde 7 toplu sözleşme zammı eklenince, memur zam oranı 4 aylık rakamlara göre; yüzde 31.21 olarak gözlemlendi! Bağ-Kur ve SSK emekli maaşlarında olduğu gibi bu orana Mayıs ve Haziran aylarında belirlenen enflasyon rakamları eklenecek.

Merkez Bankası'nın son yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketine göre, Mayıs ayı beklenen enflasyon oranı yüzde 2.86 olarak belirlenirken, Haziran ayı için bu rakam yüzde 2.25 olarak gözlemlendi.

6 AYLIK BEKLENEN RAKAMLARA GÖRE BAĞ-KUR VE SSK EMEKLİSİNE YÜZDE 38.5 ZAM GELECEK

Eğer beklenen bu enflasyon rakamları gerçekleşirse; TÜFE endeksi 951.60'a, 6 aylık enflasyon ise yüzde 38.5'e çıkacak.

Bu 6 aylık enflasyon rakamı SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz zammını belirleyecek!

Peki, memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak, ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön