25 / 04 / 2024

Emekli ve memurlar dört gözle bekliyor! Temmuz zamlarında son dakika! Kim kaç lira alacak? İşte yeni maaşlar...

Emekli ve memurlar dört gözle bekliyor! Temmuz zamlarında son dakika! Kim kaç lira alacak? İşte yeni maaşlar...

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği 2022 Temmuz zammına ilişkin detaylar belli oluyor. Merkez Bankası tarafından son enflasyon tahminleri açıklandı ve yüzde 42,8 olarak belirlendi. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Temmuz zammı kaç lira olacak? Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?



Türkiye'de milyonlarca kişinin maaş zamları enflasyona endeksli şekilde belirleniyor. Bu nedenle açıklanan her enflasyon verisi, yaklaşık 14 milyon emekli ile 4.5 milyon kamu görevlisinin ilgisini çekiyor. Çünkü SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl 6 aylık enflasyon kadar iki defa zam alırken, memur ve memur emeklileri de yine senede 2 defa toplu sözleşme zammını geçen enflasyon oranı kadar fark alıyor.

Emekli ve memurlar dört gözle bekliyor! Temmuz zamlarında son dakika! Kim kaç lira alacak? İşte yeni maaşlar... 

Mart ayı enflasyonunun açıklanmasıyla beraber milyonlarca emekli ve memurun Temmuz'da alacakları zamlarla ilgili ilk ipucu da verildi. Aralık'ta 686,95 olan TÜFE endeksi Mart ayı ile beraber 843,64'e yükseldi. Bu değişim üç aylık enflasyon oranının yüzde 22,81 olmasını sağladı ve emelki ile memurlar için ilk 3 aylık oranlar kesinleşti. İlk 4 aylık enflasyon rakamı da 6 Mayıs 2022 Cuma günü açıklanacak. 

Merkez Bankası da 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42.8 şeklinde açıkladı. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne ilişkin sonuçlar da geçtiğimiz hafta belli oldu. Bütün bu rakamlara beraber, 2022'nin ilk 6 aylık enflasyonuyla ilgili hesaplamalar gündeme geldi. Böylece Temmuz zamları için tahmini rakam hesaplanmış oldu. 

Peki SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar enflasyon zammı alacak? Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı yüzde kaç olarak gerçekleşecek? İşte kuruşu kuruşuna memur ile emeklilerin Temmuz zamlı maaş rakamları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön