29 / 03 / 2024

Emekli ve memurlara büyük müjde! Zamlar kesinleşti! Zamlı memur ve emekli maaşı ne kadar? En düşük emekli maaşı ne kadar

Emekli ve memurlara büyük müjde! Zamlar kesinleşti! Zamlı memur ve emekli maaşı ne kadar? En düşük emekli maaşı ne kadar

Emekli ve memurlara büyük müjde! Maaş zamları kesinleşti! 2022 memur ve emekli maaşı ne kadar? En düşük emekli maaşı ne kadar?



Sabah'tan Hazal Ateş'in aktardığına göre, Mayıs, Haziran oranlarının açıklanmasıyla aylık, maaş zamları kesinleşmiş olacak.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, memur ve memur emeklisi bu yılın Temmuz ayında yüzde 7 sözleşme zammı alacak. Dört aylık enflasyon oranları baz alındığında memur ve emeklileri için şimdiden yüzde 24.71'lik enflasyon farkı imkanı doğmuş oldu. Dört aylık verilere göre memur ve emeklilerinin zam oranı da 7+24.71 oldu. Yani yüzde 31.71'lik artışa Mayıs, Haziran enflasyonu da eklenmiş olacak.

Dört aylık enflasyon rakamlarına bakıldığında en düşük memur maaşı 6429 liradan 8436 liraya, en düşük memur emekli aylığı da 4290 liradan 5624 liraya çıkmış olacak.

Emekli ve memurlara büyük müjde! Zamlar kesinleşti! Zamlı memur ve emekli maaşı ne kadar? En düşük emekli maaşı ne kadar

ZAMLI MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR? EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

 

Resmi olarak açıklanan verilere göre, SSK, Bağ-Kur emeklileri de aylıklarına 6 aylık enflasyon kadar zam alıyor. Dört ay itibariyle bu rakam şimdiden yüzde 31.71'e ulaşmış oldu. Yeni  Mayıs, Haziran ayı enflasyon artışı sıfır bile çıksa emekliler yüzde 31.71'lik zam artışını garantilemiş oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR?

Böylesi bir durumda en 2000'den önce emekli olan SSK'lıların (en düşük emekli aylığı) aylığı 3 bin 292 TL'den 4 bin 33 TL'ye yükselmiş olacak. Bağ-Kur emeklisinin 2 bin 948 TL şeklinde olan aylığı da 3 bin 882 TL'ye yükselecek.

Milyonlarca emekli ve memur için Ocak'da Meclis'ten çıkartılan yasalarla ek zam imkânı tanınmış oldu. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşları 1500 TL'den 2500 TL'ye çıktı. Resmi olacak açıklanan dört aylık enflasyon oranı dikkate alındığında en düşük emekli aylığı 3 bin 300 TL'nin altında olmayacak.

Memur ve emekli maaşlarına çifte zam! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Maaş rakamları tek tek açıklandı!

1.100 TL ikramiyeyi az bulan emeklilere büyük müjde şimdi geldi! SGK-SSK ve Bağkur’lu emeklilere hemen 6.100 TL ödeme!

Bu 32 ilde yaşayanların hesaplarına 2.354 TL para yatırılıyor! E-Devletten bakıp, PTT’den paranızı hemen alabilirsiniz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön