20 / 04 / 2024

Emekli ve memurların zamlı maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde yatacağı tarih!

Emekli ve memurların zamlı maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde yatacağı tarih!

Emekli ve memurların zamlı maaşlarının yatacağı tarihle ilgili son dakika haberleri dikkatle takip ediliyor. Temmuz'un 9'unda Kurban Bayramı idrak edilecek. 4 gün sürecek bayram öncesinde maaşlarını almak isteyenler bu haberi bekliyor. İşte detaylar..



Emeklilere ve asgari ücretlilere Temmuz ayında yüzde 40 oranında zam yapılacağı gündeme geldi.

TÜİK'in açıklayacağı Haziran ayı enflasyon rakamları ile yapılması planlanan bu zam öncesinde milyonlarca emekli ve memur bayam öncesinde ikramiye ya da zamlı maaşlarını alabilecekler mi merak ediyor.

Yapılan hesaplamalara göre 2009 yılında öğretmen maaşı ile 24 gram altın alınabiliyorken bugün alınabilecek sayı 8 grama geriledi. 2009 yılındaki öğretmenin maaşını altın cinsinden hesaplanınca olursak bugün 24 bin liraya denk geliyor.

2022 Ocak-Haziran döneminde ekmek, pirinç, un, bulgur, makarna fiyatları yüzde 74,35; et ve balık fiyatları yüzde 58,31; süt, süt ürünleri ve yumurta fiyatları yüzde 42,86; yağ fiyatları yüzde 32,53; meyve fiyatları yüzde 127,06; sebze fiyatları yüzde 133,3; bakliyat fiyatları yüzde 32,81, diğer gıda maddelerinin fiyatları da yüzde 66,93 oranında arttı.

Artışlar en çok maaşlı çalışan asgari ücretliler, emekliler ve memurları etkiledi. Şimdi 9-12 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek Kurban Bayramı öncesi milyonlar maaşlarının zamlı olarak ne zaman yatacağını araştırıyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön