19 / 04 / 2024

Emekliler dikkat! Beklenen zam müjdesi geldi!

Emekliler dikkat! Beklenen zam müjdesi geldi!

Milyonlarca emeklinin beklediği temmuz zammı şekillenmeye başladı. Emeklilerin temmuz ayının zam oranı için son iki veri beklenirken, son beklenti anketine göre yapılacak zam oranı yüzde 7.66 olarak belirlendi.



Milyonlarca emekli Temmuz ayının zam oranı için geri sayıma başladı. Her sene emekliler enflasyon oranına göre ocak ve temmuz aylarında maaşlarını zamlı alıyor. Şu zamana kadar 4 aylık enflasyon oranı açıklandı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; emekliler Temmuz zammı için son iki veriyi beklerken son beklenti anketine göre yapılacak zam oranı yüzde 7.66 olarak belirlendi.

Buna göre, SSK ve BAĞKUR emekli Temmuz zammı ne kadar? Emekli maaşları kaç para olacak? İşte zamlı emekli maaşları...

Emekliler dikkat! Beklenen zam müjdesi geldi!

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR?

Beklenti anketine göre zam oranı yüzde 7.66 olarak belirlendi. Bu zamana kadar son 4 aylık enflasyon oranına göre en düşük maaşın esnaf emeklileri için 2 bin 155 lira olabileceği söyleniyor.

Temmuz ayında, SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam verilecek.  Bunun 4 aylık döneminin verisi belli oldu. Ocak-Nisan enflasyonu yüzde 5.45 olarak gerçekleşti. Geriye 2 veri kaldı.

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Mayıs ayı beklenti anketinde de enflasyon tahmini Mayıs ayı için yüzde 1.27, Haziran için yüzde 0.82 olarak öne çıktı.

Emekliler dikkat! Beklenen zam müjdesi geldi!

TAHMİN GERÇEKLEŞİRSE EMEKLİ ZAM ORANI YÜZDE 7.66 OLACAK

Bu veriler hayata geçerse, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.66 olacak.

Emekliler dikkat! Beklenen zam müjdesi geldi!

EMEKLİ MAAŞI NASIL DEĞİŞECEK?

Beklenti anketindeki tahminlere ve enflasyon oranlarına göre yeni maaşlar hesaplandı.

Yüzde 5.45 çıkan 4 aylık enflasyon oranına göre en düşük maaş esnaf emeklilerinde 2 bin 155 liraya çıkacak.

2000'den önce emekli olan SSK'lılarda ise en düşük maaş 2 bin 551 liraya yükselecek.

7.66'lık tahmine göre ise en düşük emekli aylığı esnafta 2 bin 201, Bağ-Kur tarımda bin 789, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 2 bin 605 liraya çıkacak.

Emekliler dikkat! Beklenen zam müjdesi geldi!

EMEKLİ İÇİN KRİTİK TARİH 5 TEMMUZ

Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 8.36 olarak gerçekleşmişti. 5 Temmuz'da zam oranlarını kesinleşecek ve aynı ay içerisinde emekliler zamlı maaşlarını alacak.

Temmuz'da memurlar ne kadar maaş alacak?

Emekliler müjde! Temmuz zammı belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön