19 / 04 / 2024

Emekliler dikkat! Emlak vergisi ödemelerinde dikkat çeken detay! 

Emekliler dikkat! Emlak vergisi ödemelerinde dikkat çeken detay! 

Emekli vatandaşlar emlak vergisi ödeyip ödemeyeceklerini merakla araştırıyor. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Emekliler emlak vergisinden muaf mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...



KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMİYOR?

1319 sayılı yasanın 8. Maddesi kapsamında emlak vergisini kimlerin ödemeyeceği belirlenerek açıklandı. Bu maddeye göre, hiçbir gelire sahip olmayan ev hanımları ve 18 yaşından büyük ev hanımlarıyla, işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylık haricinde başka gelire sahip olmayan emekli vatandaşlar emlak vergisi ödemelerinden muaf sayılıyor. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; aynı zamanda, engelli vatandaşlar, gaziler ve şehitlerin dul ile yetimlerinin de emlak vergisi ödemelerinden muaf olduğu belirtildi. Emlak vergisi muafiyetine ilişkin madde şöyle: 

Emekliler dikkat! Emlak vergisi ödemelerinde dikkat çeken detay! 

"Cumhurbaşkanı, kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup onsekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, bu meskenlerine ait vergi oranlarını sıfıra kadar indirmeye yetkilidir. Bu hüküm, yukarıda belirtilenlerin tek meskene Hisse ile sahip olmaları halinde hisselerine ait kısım hakkında da uygulanır. Muayyen zamanda dinlenme amacıyla kullanılan meskenler hakkında bu hüküm uygulanmaz. Geliri olmadığını belgelemenin usul ve esaslarını belirlemeye Maliye Bakanlığı yetkilidir."

Evini satan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Değer artışı kazancında şok!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi ilgilendiriyor! Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Emeklilere bayram ikramiyesi müjdesi! Beklenen tarih belli oldu!


Geri Dön