26 / 04 / 2024

Emekliler dört gözle bekliyordu! Maaşlara 2.500 TL seyyanen zam! 

Emekliler dört gözle bekliyordu! Maaşlara 2.500 TL seyyanen zam! 

Emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi. Milyonlarca emeklinin maaşına enflasyon yükselişi uygulanırken en düşük maaş da 2 bin 500 Türk Lirası'na yükseltildi. İşte ayrıntılar...



Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak ayı ile beraber enflasyon yükselişini maaşlarında gördü. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık enflasyon oranına denk gelen yüzde 25.47 oranında zam uygulandı. Memur ve memur emeklilerine ek 2.5 puanlık zam uygulanırken SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de taban maaş 1.500 Türk Lirası'ndan 2.500 Türk Lirası'na yükseltildi. 

Emekliler dört gözle bekliyordu! Maaşlara 2.500 TL seyyanen zam! 

Taban maaşta yükseliş oranı yüzde 66'yı aştı. Bu şekilde bu rakamın altında maaş alan emeklilere seyyanen yükseliş de uygulanmış oldu. Bu yükseliş 618 TL'ye ulaştı. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön