18 / 04 / 2024

Emeklinin yeni zamlı maaşı netleşiyor!

Emeklinin yeni zamlı maaşı netleşiyor!

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ocak zammı şekillenmeye başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak zammı enflasyon tahminlerine göre; yüzde 9.17 veya yüzde 10.01 olacak.



Milyonların beklediği, emekli maaşı artışı için geri sayım devam ediyor. Ocak ayının ilk haftasında açıklanacak yeni emekli maaşlarında rakamlar netleşmeye başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayı enflasyon tahminlerine göre; Yüzde 9,17 veya yüzde 10,01 olacaktır. Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranları kesin artış için kalırken, maaşlarda 750 liraya kadar artış olması bekleniyor. Peki en yüksek ve en düşük emekli maaşları ne olacak?

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; emeklilerin alacağı ocak zamlı maaşı yaklaşıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları Ocak ayında bu yılın ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyon oranıyla artırılacak.  Ocak ayında yapılacak olan zam oranları için de ipuçları gelmeye başlıyor.

Emeklinin yeni zamlı maaşı netleşiyor!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Temmuz-Ekim enflasyonu yüzde 6,72 oldu. Kasım ve Aralık verileri kesin oran için kalır. Şimdiye kadar gerçekleşen enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirlerinde 503 liraya kadar artış olacak.En yüksek aylık 7 bin 492 liradan 7 bin 995 liraya çıkacak.

Emeklinin yeni zamlı maaşı netleşiyor!

Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yüzde 19,31 enflasyon tahminine göre artış oranı yüzde 10,01 olacak.

En yüksek maaş 750 lira artışla 8 bin 242 liraya ulaşacak.

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!

Emekli ve memurlar dikkat! Ocak zammı netleşiyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön