16 / 04 / 2024

Emekliye müjdeli haber! Mayısın ilk haftası ödemeler başlıyor!

Emekliye müjdeli haber! Mayısın ilk haftası ödemeler başlıyor!

Başta emekliler olmak üzere 13.1 milyon kişiye bayram ikramiyesi, mayısın ilk haftasında hesaplara yatırılacak.



Ramazan Bayramı'nın birinci günü bu sene 13 Mayıs tarihine denk geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bayram ikramiyelerini bu tarihten 1 hafta önce hesaplara yatırmak için çalışmalara başladı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesinin de 12-16 Temmuz tarihleri arasında yatırılması bekleniyor.

Emekliler, Temmuz ayında ayrıca aylıklarını da zamlı alacak. İlk olarak 2018'de verilmeye başlanan bayram ikramiyesi 3 yıldır emeklilerin hesabına biner lira olarak yatırılıyor. Bugüne kadar ödenen ikramiye tutarı 64.2 milyar liraya ulaştı.

Emekliye müjdeli haber! Mayısın ilk haftası ödemeler başlıyor!

YENiLER DE ALACAK

İkramiye ödemesinden, bayramın olduğu ayda yani mayısta emekli aylığı bağlananlar da faydalanacak.

Emeklilere biner lira ödenirken, vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları ise hisseleri oranında yararlanacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkan veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak.

2021 emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Emekliye müjde! Emekli ikramiyeleri artacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön