24 / 04 / 2024

Emel Onur: Condo Hotel konseptinin mimarıyız!

Emel Onur: Condo Hotel konseptinin mimarıyız!

Fanatik Gazetesi yazarlarından Zeynep Fıratoğlu, Heafey Group Uluslararası Pazarlama Direktörü Emel Onur ile röportaj yaptı. İşte o röportaj...



-Marka öykünüzü sizlerden dinleyebilir miyiz?

Pierre Heafey, Kanadalı bir avukat, mesleğini icra ederken karşılaştığı yatırım fırsatlarını çok iyi değerlendirerek yıllar içerisinde 2,5 milyar Dolar’lık bir yatırım portföyü yaratmış.  Ayrıca kendisi Miami'ye Condo Hotel konseptini öğreten isim. Kendisi de Kanadalı bir emlak yatırımcısı olduğundan, tüm zamanlı olarak Amerika'da yaşama hedefi olmayan yatırımcıların ihtiyaçlarına cevap veren bir sistem yerleştirmiş. Kendisi senenin 6 ayını Kanada’da, 6 ayını da Amerika'da geçiriyor. 


-Mevcut projeleriniz ve gelecek projelerinizden bahsedebilir misiniz?  

Heafey Group Ocean Conrad Resort projemiz Eylül ayında açılacak, üç ay içerisinde de Miami'nin yeni alışveriş ve sanat merkezi olan Edgewater'daki Marriott Autograph Collection tarafından işletilecek olan Bentley Condo otelimizin de temelini atıyoruz. Bir sonraki ise şimdilik sürpriz. 


-Fanatik Gazetesi Özel Sorusu: Sporun toplumlardaki birleştirici gücü hakkında yorumlarınız nelerdir?

Spor da müzik gibi, renk körü insanları ırk, din, dil ayrımı yaptırmadan bir ortak amaca koşmayı öğretiyor. Benim oğlumun yüzme takımında 8 ayrı ülkeden çocuklar var. Onları yarışlarda muhteşem bir mozaiğin parçaları gibi bütünleşmiş görmek çok büyük bir zevk.


-Gayrimenkul yatırımında Türk yatırımcıların Amerika’yı seçmeleri için öne çıkan nedenler nelerdir?

Hem duygusal hem de finansal sebepler var. En çok duyduğumuz  "Çocuklara güvenli bir gelecek ve iyi bir eğitim". Sonra sadece "kendin" olabilmek. Yatırımcılarımız genelde Türkiye'nin sayılı, başarılı iş adamları ve hep status quo ile biraz da daralmışlar. Miami'de inanılmaz bir rahatlık ve özgürlük hissi yaşıyorlar. 


Tabii ki işin finansal boyutu da çok önemli. Geçen gün, Türkiye'nin çok önemli projelerine imza atmış bir yatırımcısı ‘Trump Amerika'yı içten yeniden yapılandıracak ve bu da inşaat ve altyapı sektörlerinde büyük atılımlar demek, biz de bu hareketin bir parçası olmak istiyoruz, nereden başlayalım’ diyerek geldi..


Amerika ve özellikle condo-hotel sistemi mikro düzeyde de bir yatırım alternatifi olarak güzel bir seçenek. Ocean Conrad Resort projemiz ile Türk yatırımcısına, sabit güvenli bir gelir, stabil bir değer artışı getiren bir mülk ve Atlantik kıyısında 30 gün boyunca beş yıldızlı bir tatil sunuyoruz. 


Fanatik


Geri Dön