25 / 04 / 2024

Emel Onur’dan RE/MAX’a IRM eğitimi ile dünyaya açılma fırsatı!

Emel Onur’dan RE/MAX’a IRM eğitimi ile dünyaya açılma fırsatı!

ABD’nin en bilinen gayrimenkul danışmanlarından Lead Consulting Group CEO'su Emel Onur'un RE/MAX gayrimenkul danışmanlarına verdiği IRM eğitimi ile 25 katılımcı Realtor sertifikası alarak, Amerikan Milli Emlakçılar Derneği üyesi olmak için hak kazandı.



ABD’nin en bilinen gayrimenkul danışmanlarından Lead Consulting Group CEO'su Emel Onur, RE/MAX Gayrimenkul Danışmanlarına verdiği eğitimle katılımcılara Amerika Milli Emlakçılar Derneği (National Association of Realtors-NAR) üyeliği hakkı, ve uluslararası pazarlara açılma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Lead Consulting Group CEO'su Onur’un verdiği eğitim sayesinde, Amerika’dan gelecek sertifika ile Amerika Milli Emlakçılar Derneği üyesi olan RE/MAX danışmanları, mesleği global arenaya taşımanın inceliklerini de öğrendi.

Emel Onur’un RE/MAX gayrimenkul danışmanlarına verdiği IRM eğitimi ile 25 katılımcı Realtor sertifikası alarak, Amerikan Milli Emlakçılar Derneği üyesi olmak için hak kazandı.

Bu belge sayesinde Amerika’daki eyaletler hakkında pek çok detaylı bilgiye erişebilecek olan üyeler, aynı zamanda da kendi portföylerini dünyaya açma fırsatını da elde etmiş olacak. Amerikan Milli Emlakçılar Derneği ile TEMFED (Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu) arasında yapılmış olan ikili anlaşma gereği Türk Emlak Danışmanları dünyanın seçkin emlakçıları arasına da girebilecek. 

Danışmanlar, Uluslararası Eğitmen ve Yazar Barış Kılıçarslan’ın da bulunduğu IRM eğitimi kapsamında, ABD’de yatırım yapmak veya konut sahibi olmak isteyen müşterilere Amerika’daki meslektaşları ile iş birliği yaparak, küresel hizmet sağlama bilgisine de sahip oldu.

Eğitim esnasında Florida & Miami bölgesindeki gayrimenkul sektöründeki tecrübelerini aktaran Emel Onur, ABD’den konut almak isteyenler için gayrimenkulde yatırım imkanları ve Green Card, ABD vatandaşlığı, mortgage’tan alım-satım masrafları gibi pek çok konuda kılavuz niteliğinde bilgiler verdi.

Türklerin son dönemde yatırımlarını Miami’ye yönlendirdiğini söyleyen Onur, bu trendin dolardaki yükselişe rağmen devam ettiğini dile getirdi. Yatırımcıların zihninde çok fazla soru işareti olduğunu söyleyen Onur, “Miami'de ev almak sanıldığı kadar zor ve pahalı değil. Doğru yönlendirmeyle bölgeden ev almak Bodrum’da yazlık almaktan daha ucuz olabilir, önemli olan güvenilir yerel bir uzmandan yardım alarak doğru soruları sormak” dedi.

Lead Consulting Group CEO'su Emel Onur, Türk tüketicilere de uyarılar yaptı. ABD’de konut sahibi olmak isteyen kişilerin mutlaka Realtor (sorumlu emlak danışmanı) desteği alması gerektiğini belirten Onur, “Amerikan Milli Emlakçılar Derneği üyesi olmayan kişilere itibar etmeyin” diye konuştu.

Amerika’da konut sahibi olmak için herhangi bir göçmenlik kategorisi ya da vatandaşlık şartı olmadığını söyleyen Emel Onur, “Geçtiğimiz yıllarda pek çok yatırımcımız için evi Whatsapp üzerinden gezdirip, tüm yasal işlemleri e-mail ve EFT ile tamamlayıp, kendilerini ev sahibi yaptık” dedi.


Geri Dön