29 / 03 / 2024

Emine Nur Günay seçim beyannamesinde konuta yer verdi!

Emine Nur Günay seçim beyannamesinde konuta yer verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Baş Danışmanı AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Emine Nur Günay partisinin Eskişehir Seçim Beyannamesini açıkladı.



GUNAY'ın, Köprübaşı'ndaki AK Parti'nin seçim koordinasyon merkezinde düzenlenen "Eskişehir Beyannamesinin tanıtını toplantısına AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve parti üyesi birçok isim katıldı. Beyannamenin genel açıklamasından söz eden Günay "Eskişehir Tercihini yapıyor. Üretim Üssü oluyor" başlığı altında "Eskişehir Mutlu Şehir" sloganı ile yola çıktıklarını söyledi. Günay "Beyanname popülist yaklaşımlardan uzak, hükümetimizin ne yapabileceğine yönelik ve bütün sosyo ekonomik kesimleri kapsayan bir yaklaşımla hazırlandı" dedi. 


TEKNOLOJİ AĞIRLIKLI ÇALIŞMA 

Günay beyannamenin içerisinde bulunan Eskişehir yatırımlarıyla ilgili olarak da paylaşımlarda bulundu. Günay, "Öncelikli dönüşüm programı kapsamında enerji, sağlık, havacılık, uzay, otomotiv, raylı sistemler, bilişim ve savunma öncelikli sektörler olarak belirlenmiş ve bu sektörlerde teknolojik ürün yatırımlarını desteklenmesi ve kümelenmelerin oluşturulması hedeflenmiştir. Özetle, Eskişehir hedeflenen yüksek teknoloji ve ortayüksek teknoloji ürünleri için tam bir inovasyon ve Ar-Ge ve teknoloji üretim üssü olma özelliğini taşımaktadır" diye konuştu. 


YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ 

Eskişehir'deki gençlere yönelik çalışmalardan da söz eden Günay sözlerini şöyle sürdürdü: "Tekııoparkların bulunduğu 'Yüksek Teknoloji Üniversitesi' ile gençlerimize ihtisaslaşacakları eğitim alanları sağlayacağız. Üniversitelerimizin teknoloji üreten/kullanan kurum ve kuruluşlarla stratejik işbirlikleri yaparak öğrencilerimizin staj/ uygulama yapmalarını ve üniversite-özel sektör projeleri üretmelerini destekleyeceğiz." 


TOKİ MAMIICA'YA YAPILACAK 

Emeklilere de müjde veren Günay, Eskişehir'de  TOKİ  aracılığıyla konutlar yapılacağını ve emekli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı tanınacağını vurguladı. Günay TOKİ projesi için Mamuca mevkiinde bir arazinin belirlendiğini ve en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını sözlerine ekledi. 


SERA ÜRETİMİ ARTACAK 

Tarımsal alandaki projelerin üretici ve çiftçilerin yüzünü güldüreceğini belirten Günay, "Eskişehir'i Anadolu'nun önemli bir tarım üssü yapacağız. Yaş sebze ve meyve üretiminde entegre tesislerle ihracatı artıracak destekleri vereceğiz. Açık alan üretimi yapan üreticilerimizi bilinçlendirip, sera üretimine geçişte hibe programları ile destekleyeceğiz. Eskişehir'de seraların artmasına yönelik sera üretimini destekleyeceğiz" ifadelerine yer verdi. 


AR-GE ÜSSÜ YAPILACAK 

Sanayi alanında çalışmaların yoğunlaştığını kaydeden Günay, beyannamenin Eskişehir ayağını anlattı. Günay'ın açıklaması şöyle: "Eskişehir'i rekabet üstünlüğü olan sektörlerde 'inovasyon ve Ar-Ge üssü' yapacağız. Havacılık alanında Ankara-Eskişehir hattında 'Havacılık Vadisi'ni yapılandıracağız. Eskişehir'i raylı sistemler üretimi ve test merkezi olarak ulusal ve bölgesel üs yapacağız. Film Platosunun yapılmasını destekleyeceğiz" 


MİHALGAZİ'YE TERMAL MÜJDE 

Milletvekili Adayı Günay sağlık ve kültürel turizm konusunda da Eskişehir'de önemli adımlar atılacağını ifade ederek, "Sağlık ve Termal Turizmi oluşturacak altyapı yatırımlarını destekleyeceğiz. Sağlık turizminde Eskişehir'i destinasyon yapacağız. İlçelerimizdeki tarihi dokuyu ön plana çıkaran kültür turizmini destekleyeceğiz. Bakanlar Kurulu Kararı ile 'Termal Turizm Merkezi' sınırları içinde belirlenen Milıalgazi İlçemizde sağlık turizmi projesini en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Çok amaçlı bir proje kapsamında kaplıca ve kür merkezi olmasının yanı sıra yaşlılara yönelik fizik ve rehabilitasyon merkezi olmasını sağlayacağız" diye konuştu. 


Şehir Gazetesi


Geri Dön