27 / 04 / 2024

Eminevim Elbirliği Sistemi ile 1 milyon hayal gerçek olacak!

Eminevim Elbirliği Sistemi ile 1 milyon hayal gerçek olacak!

Eminevim’de hedef 10 yılda 1 milyon kişinin hayallerini gerçekleştirmek. Şirket ‘imece’ mantığı ile sadece ev ve araba değil aynı zamanda enerji ve tarım alanında da yatırım yapıyor.



Bir ilk olan, kendi geliştirdiği ‘Elbirliği Sistemi’ ile müşterilerine faizsiz ev ve otomobil sahibi olma imkânı sunan Eminevim, işçiden memura, öğretmenden, ev hanımına binlerce kişinin ev hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Bugüne kadar yaptığı teslimatlarla 100 bin kişinin ev ve otomobil hayallerini gerçeğe dönüştüren Eminevim, 27 yıldır ‘elbirliği’ sistemini sorunsuz sürdürüyor. Eminevim Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün “Bütün mesele dürüst olmak, bir insan batabilir de, iflas edebilir, başına bir çok kötü olay gelebilir. Ancak aldatmamak ve güven vermek bizim için temelini oluşturuyor. Paylaşım bizim için çok önemli. Bunu yaparken ulvi duygulara ihtiyaç var. Bu düşünce ile bugüne kadar 100 bin kişiyi ev ve araba sahibi yaptık. Hedefimiz 10 yılda 1 milyon kişiyi mal sahibi yapmak” dedi. 


Eminevim’deki ‘elbirliği’ sistemini anlatır mısınız?

İşimizin özeti ‘elbirliği’… Neden elbirliği diyoruz, çünkü sermayemiz yok. Sinerjimiz var ve bu sinerjiyi statik halden dinamik hale getirebilmek arzusundayız. Toplumumuzda bu var. Genç nüfus ve çalışan olunca sermaye olmasa da ortak hareketle bir iş başarabilmek daha kolay hale geliyor. 27 yıldır bu sistemi sürdürüyoruz. İnsanları ev ve araba sahibi yapıyoruz. Faiz kullanmadan insanları mal sahibi yapıyoruz. Aslında ‘altın günü’ olarak bildiğimiz sistemin kurumsal hali. 30 kişi toplanıyor ve her ay birine araba veya ev alıyoruz… Sistemin çok sağlıklı olmasının sebebi şu oluyor; Diyelim ki 20 kişilik bir otomobil grubu oluşturdunuz, siz her ay bir kişiye otomobil veriyorsunuz. Her ay bir otomobil alarak 20 kişinin işini garanti ediyorsunuz. Sistemde bir tarafta ‘alanlar’ bir tarafta ‘almayanlar’ var. Alanların ödedikleri ile almayanları tamamlıyoruz.


Nasıl başladınız bu işe?

1987 yılında Kurtköy’de 18 bin metrekarelik bir arsa almak istiyordum, ancak bunu tek başıma alacak kadar sermayem yoktu. O zamanın parası 250 bin TL civarındaydı… Baktık tek başıma alamayacağım, bin tane 250 TL’lik hisse çıkardık ve böylece aldık bu arsayı. Bu işe böyle başladık…


İşin temelinde güven yatıyor o halde…

Bütün mesele dürüst olmak, bir insan batabilir de, iflas edebilir, başına bir çok kötü olay gelebilir. Ancak aldatmamak ve güven vermek bizim için temelini oluşturuyor. Paylaşım bizim için çok önemli. Bunu yaparken ulvi duygulara ihtiyaç var. Tüm dünya paylaşımcılığı öğrenmesi lazım. Batılılar da paylaşıyor ama, onlar paylaşırken, yüzde 90’ını kendileri alıyor, yüzde 10’unu diğer insanlara bırakıyorlar. Eşit paylaşabilseler dünyada savaş ve açlık olmaz. 


İnsanları ev sahibi yaparken, ekonomiye de katkı sunuyorsunuz, öyle değil mi? 

Evet, piyasaya sürekli taze para entegre ediyoruz. Bu ‘elbirliği’ sistemini 27 yıldır sürdürüyoruz. Bu yolla 100 bin kişiyi ev ve araba sahibi yaptık.


Sadece ev ve araba mı bu sisteme dahil?

Bu sistem sadece ev veya araba sahibi olmak için geçerli değil. Taksi alırsınız, dükkan alırsınız, tekne alıp onu çalıştırırsınız. Diyelim ki 1 kişinin 50 taksisi var ve 50 kişi çalıştırıyor yanında, bu elbirliği sistemi ile o 50 kişi sırayla taksi alsa, bir süre sonra 50 taksi 50 kişinin olsa… Tarım ve hayvancılık işine de bu elbirliği sistemini entegre etmek istiyoruz. Köyde 3 bin kişi var, hepsi hayvancılıkla uğraşıyor. Hepsi sütü yemi perakende alıyor veya satıyorlar. Bu 3 bin kişiyi birleştir, arazileri ortak hale getir. Maliyetleri düşür, malları toptan sat, daha fazla kazan. 


Dünyada örnekleri var mı bu sistemin?

Dünyada bu sistemin farklı örnekleri var tabi, ancak bu kadar somutlaşmış hali değil. Örneğin Volkswagen fabrikası, fabrikada çalışan 1.000 işçi bir araya gelerek fabrikayı alıyor.. Bunun gibi… 


Yeni yatırım alanı var mı?

Elbirliği sistemi ile enerji alanında yatırımlar yaptık. Ankara’da 2.5 mw hayata geçti. Bu ay Afyon’da projemiz hayata geçecek. 20 MW civarında da Eskişehir ve Bilecik’te bir proje yapacağız. Güneş enerjisi yatırımı yapıyoruz. 2 bin kişi kadar ortağımız var. Her yıl 60 milyar dolarlık enerji ithalatı yapacağımıza. 60 milyar dolar ile 60 bin mw enerji üretir. Elbirliği ile cari açığı bile kapatırız. 10 yılda yenilenebilir enerjiye çok büyük yatırımlar yapılır. 


Hedefiniz nedir?

Hedefimiz 10 yıl içinde 1 milyon teslimat yapmayı planlıyoruz. Ev, araba, arsa, işyeri gibi materyaller bunun içinde… 


BU SiSTEMiN EĞiTiME ENTEGRE EDiLMESi GEREK

Devletimiz, insanımıza çok büyük destekler yapıyor. KOBİ’lere, faizsiz kredi veriyor. Devletimizin kefil olarak, esnafımıza temin ettiği krediler var. Bu krediler, toplumun önünü açıyor fakat bu durumun daha fazla gelişmesi lazım. Onun için Elbirliği sisteminde biz bunu uygulamaya çalışıyoruz. Elbirliği Sistemi’ni tarımda uyguluyoruz, bunu enerjide de uyguladık. Ayrıca konutta ve inşaatta da uygulayacağız. El birliği yapmak suretiyle daha fazla kesime iş üretme projemiz var. Biz Eminevim olarak elbirliğini geliştirmek suretiyle daha çok kesime; iş bulmak, iş öğretmek istiyoruz, daha geniş kesimlerin sermayesini, iş gücünü birleştirmek istiyoruz. Türkiye’de eğitimin yanında uygulamaya ihtiyaç var, eğitim alan gençlerin bizim şirketlerde uygulamayı öğrenmesi suretiyle topluma katma değer sağlayacak insanların yetişmesine fırsat vermek istiyoruz.


Star


Geri Dön