18 / 04 / 2024

Eminönü balıkçıları için yeni karar!

Eminönü balıkçıları için yeni karar!

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliyesine ilişkin davada mahkeme, 3 nolu tarihi balıkçı teknesinin kira sözleşmesinin hala devam ettiğine hükmederek, tahliye kararının durdurulması için karar verdi.



İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, “Tekne sahipleri ile kiracılık ilişkisi sürüyor” ifadesini kullanarak balıkçı teknesinin tahliye kararını kaldırdı. Sözcü'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre, balıkçılar, 1 senelik kira bedelini de ödemeye hazır olduklarını aktardı. Kira sözleşmesi, Temmuz 2020 yılında dolacak.

Galata Köprüsü ile Turyol iskelesi arasında, uzun senelerdir faaliyet gösteren balıkçı teknelerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen ihtarname ile ilgili dava, İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. 1 Kasım 2019 tarihinde sona eren kira sözleşmesi sonrasında tahliyesi istenen balıkçıların yüzü de güldü. Mahkeme, “Tekne sahipleri ile kiracılık ilişkisi sürüyor” ifadelerini kullanarak, tahliye kararını kaldırdı. Verilen bu karar, 3 Nolu tekne için emsal olarak gösteriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2 hafta içerisinde İstinaf Mahkemesi’ne itiraz için başvurabilecek.

“TEKNELER KISA SÜRELİ KAPANABİLİR”

Konu ile ilgili olarak Sözcü gazetesine konuşan Eminönü Balık Ekmek Kooperatifi ve 3 Nolu tekne sahibi Arif Hikmet İlke, mahkemenin kiracı olduklarına karar verdiğini söyleyerek, “Bunu bir zaman kazanma süreci olarak değerlendiriyorduk ve bunda da ne kadar haklı olduğumuzu gördük. İBB ile diyalog halindeyiz ve onların proje ekibi ile de süreci değerlendiriyoruz.

Yılın ilk çeyreğinde bu sorunun tamamen çözüleceğine inanıyoruz, mağdur edilmeyeceğimiz sözünü bize verdiler. Biz de yanlış anlaşıldığımız noktaları onlara anlattık. İstanbullulara balık hizmeti vermeye devam edeceğiz. ARGE çalışmalarımızı da belediyeye anlattık Tekneler 15 gün sonra da 1 ay sonra da kapanabilir ancak bu kısa vadeli olacak tam anlamıyla bir tahliye söz konusu değil. Kiracılık ilişkimiz sürüyor” dedi.

Eminönü balıkçıları için yeni karar!

“İŞGALCİ DEĞİL KİRACI OLDUĞUMUZ BELGELENDİ”

3 No’lu balıkçı teknesi Avukatı Mehmet Yıldırım konuyla ilgili olarak,  “Kontratımız Temmuz 2020’de bitiyor, şu an bizi tahliye edemeyecekler. Bu bir yargı süreci ve mahkeme şu an bizi haklı buldu. Bu karar sadece 3 No’lu tekne için geçerli ama emsal bir karar, diğer iki tekne de tahliye edilmeyecek” şeklinde konuştu.

 

Eminönü balıkçıları tarihe mi karışıyor?

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleriyle ilgili flaş karar!


Geri Dön