29 / 03 / 2024

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleriyle ilgili flaş karar!

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleriyle ilgili flaş karar!

İBB ile, Eminönü’nde balık-ekmek satan tekneler arasında yaşanan tahliye davasında karar verildi. ‘Tekne sahipleri ile İBB arasındaki kiracılık ilişkisi devam ediyor’ diyen mahkeme, verdiği tahliye kararını kaldırdı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) geçtiğimiz yıl, Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasında bulunan bölgede 3 teknede faaliyette bulunan kiracılara ihtarname göndermişti. İhtarnamede, 2007 yılının Temmuz ayında imzaladıkları kira sözleşmesinin 1 Kasım 2019'da sonlandığı belirtilerek, iş yerlerinin tahliye edilmesi istenmişti. Bölgede 100 yıl boyunca balık-ekmek sattıklarını belirten tekne sahipleri karara karşı dava açtı. Davanın gerçekleştiği İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi dün ikincisi yapılan duruşmada flaş karar verdi.

TAHLİYE DURDURULDU

Davacı tekne sahipleri için yaptığı savunmada, 1 yıllık kira bedelini ödemeye hazır oldukları belirtilerek, tahliyenin durdurulması talep edildi. İBB avukatı ise, davanın reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, tarafları dinledikten sonra karar aldı. Mahkeme, tekne sahiplerinin davasını kabul etti. Mahkeme, tekne sahipleri ile İBB arasındaki ‘kiracılık’ ilişkisinin devam etmesine karar verdi. İBB tarafı, bu karara 2 haftalık süre içinde istinaf mahkemesi nezdinde itiraz edebilecek.

Karar hakkında değerlendirmelerde bulunan Av. Mehmet Yıldırım “Bu kararla mağduriyet giderildi. Artık balıkçılar ile İBB, bu bölgede daha düzenli ve hijyenik bir ortamda hizmet verilmesini sağlayabilir” diye konuştu.

Eminönü’ndeki balık ekmek satan iş yerleri boşaltılacak!

Eminönü’nde balık ekmek satan iş yerleri için bekletme kararı!


Geri Dön