26 / 04 / 2024

Eminönü-Halkalı tren hattı trafiği rahatlatacak!

Eminönü-Halkalı tren hattı trafiği rahatlatacak!

İBB Başkanı Uysal, Eminönü'nden Halkalı'ya kadar inşaatı devam eden banliyö tren hattının hizmete açılması halinde ulaşım sorununa önemli katkı sunacağını ifade etti. 



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Küçükçekmece Zeminaltı Otopark ve Meydan Düzenleme Projesi'ni denetledi ve yetkililerden bilgi aldı.  Başkan Uysal, ilçe için önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Uysal, Başakşehir ve civarında yağmur sularının Küçükçekmece'ye geldiğini ve zaman zaman su taşkınlarının yaşandığını belirterek, bunu engellemeye yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Uysal, havaray yerine metro ve hafif raylı sistemi tercih edeceklerini ve kısa sürede bunun ihalesini gerçekleştireceklerini de söyledi.


İBB Başkanı Uysal, Eminönü'nden Halkalı'ya kadar inşaatı devam eden banliyö tren hattının hizmete açılmasıyla bilikte ulaşım sorununa önemli katkı sunacağını söyledi. Uysal, "Bu konuda görüşmelerimizi yapıyoruz. Bu hat çalışmaya başladığı zaman İETT'mizin o akslarda yeniden planlama yapması gerekiyor. Onların da çalışmalarını hızlı bir şekilde yapacağız." açıklamasında bulundu.


Üsküdar Meydanı Projesi

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, açıklamaların ardından gazetecilerin kendisine sorduğu sorulara yanıt verdi. Bir gazetecinin, "Yağmur yağdığında deniz ile kara birleşiyor görüntüsü oluşan Üsküdar Meydanı'ndaki çalışmalar ne aşamada?" sorusu üzerine Mevlüt Uysal, İSKİ'nin bu konuda çalışmaları bulunduğunu ifade etti. 

 

Uysal, suları yer altına taşıyacak kanalların yapıldığını söyledi. Uysal, "Ama arkadan gelen yağmur suları o kanala inemediği için yağmur suları komple meydanı kaplıyordu. Şimdi İSKİ arkadan tünelle o havzanın başına kadar ulaşacak, oradan da direkt Harem tarafına o şeyi çekiyor. Dolayısıyla o yağmur sularını artık meydanda o eski görüntü olmadan temizlemiş olacağız. İSKİ'miz istediğimiz çalışmalarını devam ettiriyor meydanın bitmesiyle beraber bu çalışmaların da bitmesini temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

Uysal, Üsküdar Meydan çalışmaları nedeniyle Kuşkonmaz (Şemsi Paşa) Camisi'ne gelen zarar konusuna da değindi. Uysal konuya ilişkin şunları söyledi; "O proje çok eleştirildi. Büyükşehir ekiplerimiz uzmanlarla çalıştı. Tarihi dokuya zarar vermeden çalışmalarını devam ettiğini söylediler. Ama nihayetinde vatandaşlarımız yapılan bu çalışmalardan tedirginse bu tedirginliği rahatlatmak zorundayız. Onun için oraya kazıklar çakmadan, kazak hasarları oluşmadan, vatandaş hasar oluştu diyorsa, o kazıkla uğraşmadan üzerine dubalarla geçilerek tarihi dokuya ve yapılara zarar vermeden, o aksı tamamlayacağız. Çünkü meydanda çok ciddi daralma söz konusu. Günlük 250 bin kişilik bir yolcu kapasitesi hesaplanıyor. Bir ay içerisinde metroyu açmayı planlıyoruz. Geçmişte 50 bin nüfusa göre planlanmış bir meydan. Eğer o duba geçişini sağlayamazsak bu sefer o 250 bin insan nereden gelip nereye geçecek?"

 

Uysal, Üsküdar Meydanı'ndan Harem Otogarı'na kadar sahil düzenlemesinin komple yapıldığını ifade etti. Uysal, "Dolayısıyla bu kadar uzun sahil düzenleme aksı varken, bizim Kuşkonmaz Camisi'nin önünde bir seyir terası yapmaya hiçbir ihtiyaç yok. Ama metro açıldıktan sonra oluşacak insan sirkülasyonunu sığdırabilmek için muhakkak genişlemeye ihtiyaç var. Dolayısıyla olay odur. Değilse caminin önüne bir seyir terası yapalım da insanlar denizi izlesin değil." ifadelerini kullandı. 

 


Geri Dön