27 / 04 / 2024

Eminönün'de 1734 han otele dönüşecek!

Eminönün'de 1734 han otele dönüşecek!

İstanbul Eminönü'de katyıtlarda ev görülen ancak otel olarak işletilen mekanlar kayıt altına alınacak. Mustafa Demir 'Artık içinde avlu olmasa dahi hanlara otel dönüşme hakkı tanıyacağız. Yenisi en fazla 5 kat olacak. Böylece yoğunluk azaltılacak'dedi.



İlçede ciddi güvenlik sorunları yaşandığını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Eminönü'nde konut alanları Afrikalıların yoğun kaldığı güvenliğin sağlanamadığı bir yere dönüştü. Aileler bu alanda yaşamak istemiyor. Konut bölgesinde pansiyon olarak işletilen yerlere yasal boyut kazandıracağız'dedi. Diğer projelerinin tarihi hanlarla ilgili olduğunu belirten Demir, ilçede ki 1734 hanın otel olmasının önünü açacaklarını dile getirdi. 


En fazla 5 kat olacak.

Demir 'Artık içinde avlu olmasa dahi hanlara otel dönüşme hakkı tanıyacağız. Yenisi en fazla 5 kat olacak. Böylece yoğunluk azaltılacak'dedi.


'Sulukule'de iptal edilen eski projeydi'

İptal edilen Sulukule projesi hakkında da bilgi veren Demir, iptal edilen projenin uygulanmayan proje olduğunu anlattı. İkinci projeyi uyguladıklarını belirten Demir, 'İki proje arasında farklar var. 80-90 metrekarelik mütevazi binalar bunlar'dedi.


Habertürk




Geri Dön