26 / 04 / 2024

Emir Yargıcı, Londra ve Paris'te mağaza açacak

Emir Yargıcı, Londra ve Paris'te mağaza açacak

Londra ve Paris'te Yargıcı mağazası açmaya hazırlanan Emir Yargıcı, Anadolu'da ise ancak halk günde dört espresso içtiğinde mağaza açmayı düşünebileceklerini söyledi



Son dönemde özellikle aksesuvarlarıyla ön plana çıkan Yargıcı'nın sahibi Emir Yargıcı gözünü Avrupa'ya dikti. Türkiye'de 20 mağazaya ulaştıklarını ve bundan sonra iç piyasada mağaza açmayı düşünmediklerini belirten Yargıcı, "Batıda Fransa, İngiltere rekabetine girmek istiyoruz. Muhtemelen Paris ve Londra'da mağaza açarız" dedi. Özellikle aksesuvarda kendi fiyat segmentlerinde rakiplerinin olmadığının altını çizen Yargıcı, cironun yüzde 50'sini aksesuvar satışlarının oluşturduğunu söyledi. Satışa sundukları ürüne cevap veren müşteri segmentinin büyükşehirlerde toplandığını, bu yüzden de Anadolu'ya girmediklerini vurgulayan Yargıcı, "Anadolu'daki alışveriş merkezlerinde olmak isteriz ama ne zaman Anadolu'daki insanlar günde 4 tane espresso içmeye başlar ancak o zaman Anadolu'da olmayı isteriz" dedi.

İNDİRİMİ DÜŞÜNMÜYORUZ
Krizden neredeyse hiç etkilenmediklerini belirten Yargıcı, firmanın kârlılığının yukarıda olduğunu söyledi. Kârlılık sorunu yaşayan firmaların genellikle Anadolu'daki operasyonlarını finanse edenler olduğuna dikkat çeken Yargıcı, kriz döneminde indirime de girmediklerini ve girmeyi de düşünmediklerini dile getirdi. Yargıcı, "2001 krizinden öyle bir ders aldık tek kuruş borçlanmadan operasyon yürüttük o yüzden de krizden sıfır etkilendik" dedi.

Hâlâ Neslihan Yargıcı'nın sanıyorlar
Yargıcı soyadı nedeniyle mağazalarının ünlü modacı Neslihan Yargıcı'ya ait olduğunun sanıldığını dile getiren Yargıcı, bu algıyı düzeltmek için özel bir şey yapmadıklarını söyledi. Yargıcı'nın niş bir mağaza kalması için her yerde mağaza açmaktan uzak durduklarını ifade eden Yargıcı, daha fazla büyümek istemediklerini sözlerine ekledi.
Sabah


Geri Dön