28 / 03 / 2024

Emirgan Sahil Yolu inşaatında sona gelindi!

Emirgan Sahil Yolu inşaatında sona gelindi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) tarafından Emirgan sahil yolunun denize doğru genişletilmesi projesinde sona gelindi. Projenin çevre düzenlemesi tamamlandığında 1550 m2’lik yeşil alana kavuşacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Emirgan sahil yolunun denize doğru genişletilmesi projesinde sona gelinirken, Bisiklet ve yürüyüş yolu, balık tutma platformları ve 116 araçlık otopark cebi halkın kullanımına açıldı.


Emirgan Sahil Yolu inşaatında sona gelindi!


2014 yılı Mart ayında başlatılan çalışmalarda 700 metrelik sahil kesiminde önce denize kazıklar çakılmış, ardından betonlama işlemine geçilerek beton platformlar oluşturulmuştu. Küçük bir bölümde betonlama işleminin sürdüğü proje, önümüzdeki günlerde çevre düzenlemeleri de yapılarak tamamen bitirilecek. Çevrede bulunan bazı lokanta ve kafeteryalara otopark sağlamak için yapıldığı iddiasıyla zaman zaman eleştirilen proje nedeniyle İstanbul boğazı Emirgan bölümünde 8 metre daralırken, sahil yolu da 8 metre genişlemiş oldu.


Emirgan Sahil Yolu inşaatında sona gelindi!


İBB tarafından yaptırılan Emirgan Sahil yolu inşaatında sona gelindi. 2014 yılı Mart ayında başlatılan çalışmalarda 700 metrelik sahil kesiminde önce denize kazıklar çakılmış, ardından betonlama işlemine geçilerek beton platformlar oluşturulmuştu. 700 metrelik bir bölümü kapsayan projede 2 metre genişliğinde bisiklet yolu, 6 metre genişliğinde ek yaya yürüme yolu bulunuyor. Projenin çevre düzenlemesi tamamlandığında 1550 m2’lik yeşil alana kavuşacak.


Emirgan Sahil Yolu inşaatında sona gelindi!


Projede otomobiliyle gelen vatandaşlar için 116 araçlık otopark cebi yapılırken, balık tutan vatandaşlarda unutulmadı. Projede Balık tutmak isteyen vatandaşlar için 30 metre uzunluğunda 3 adet balık tutma platformu bulunuyor. Böylece balıkçıların yürüyüş yapan ya da bisiklete binenleri rahatsız etmeden balık tutmaları amaçlanıyor. Proje kapsamında 11 bin 300 m2 lik bir alan yeniden düzenlenmiş olacak.


Çevrede bulunan bazı lokanta ve kafeteryalara otopark sağlamak amacıyla yapıldığı için zaman zaman eleştirilen projeyle İstanbul boğazı Emirgan bölümünde 8 metre daralırken, sahil yoluda 8 metre genişlemiş oldu.


Habertürk


Geri Dön