20 / 04 / 2024

Emlak alım satım vergisi 5 yıl!

Emlak alım satım vergisi 5 yıl!

Emlak alım satım vergisinde dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de gelir vergisidir. Emlak alım satım vergisi 5 yıl hususu ve gelir vergisi detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Emlak alım satım vergisi 5 yıl!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu müdürlüğünde alınan hizmet karşılığında devlete emlak alım satım vergisi ödeniyor. Bu vergi, her yıl düzenlenen mevzuata göre değişkenlik gösteriyor.


Tapu harcı olarak da bilinen emlak alım satım vergisi ile ilgili olarak 5 yıl hususu bulunuyor. Bu ne demek oluyor? Eğer satıcı satışa konu olan gayrimenkule 5 yıldan az bir süre içerisinde sahip olduysa, yapılacak satıştan devlete yine bir vergi ödemesi gerekiyor. Gelir Vergisi olarak adlandırılan bu vergiyi özetlemek gerekirse; satılan gayrimenkulden elde edilen kazancın belli bir oranının vergi olarak ödenmesidir, şeklinde tanımlayabiliriz.


Emlak alım satım vergisi 2013..

Bu sene hem alıcı hem satıcı tarafından ayrı ayrı ödenmek şartıyla emlak alım satım vergisi yüzdesi, binde 20 olarak belirlendi.


Emlak alım satım vergileri, satışa konu olan gayrimenkulün gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanıyor. Bu bedeli eksik ya da yanlış olarak bildiren kimselerin tespiti halinde ilgili kişileri ciddi yaptırımlar bekliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön