19 / 04 / 2024

Emlak alışverişi yaparken dikkat! Mağdur olmayın!

Emlak alışverişi yaparken dikkat! Mağdur olmayın!

Ev alırken ya da kiralarken sözleşmeyi dikkatlice okumanız gerekiyor. Peki, ev alırken başka neye dikkat edilmesi gerekiyor. Emlak komisyoncularına ne kadar bedel ödenmesi gerekiyor?



Mecidiyeköy'den ev almak istediniz. Bir emlakçının kapısını çaldınız. Eve baktınız ama fiyat yüksek geldi. Siz de evi gidip Kartal'dan aldınız. Karşınıza bir sürpriz çıkabilir. Mecidiyeköy'deki emlakçı sizden Kartal'da aldığınız ev için komisyon isteyebilir. Peki, ev alırken başka neye dikkat edilmesi gerekiyor. Emlak komisyoncularına ne kadar bedel ödenmesi gerekiyor?

CNN Türk'te yer alan habere göre; emlak alışverişinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri olarak önümüze çıkıyor. Dahası da var emlak danışmanları sadece tehdit etmekle kalmayıp icraya da verebiliyor. Sözleşme imzalandığı için avukatlar da çaresiz kalıyor.

Sözleşme imzaların her satırın dikkatlice okunması gerekiyor. Çünkü emlak danışmanı sözleşmede yer alan bedel ile istediği her komisyonu alabiliyor. 

Sözleşme dikkatlice okunun emlak danışmanları tarafından da tüketici tarafından da endişeye mahal kalmıyor. Çünkü ödenecek komisyon ilgili yasa da yer alıyor. (Kiralamalarda 1 aylık kira bedeli, satışlarda ise satış bedelinin yüzde 2'si olarak komisyon ödenebilir.)

Ev alacaklar ve satacaklar dikkat!

Emlakçı komisyon sözleşmesi örneği 2019!


Geri Dön