27 / 04 / 2024

emlakçı komisyonu 2019

emlakçı komisyonu 2019

Ev alırken ya da kiralarken sözleşmeyi dikkatlice okumanız gerekiyor. Peki, ev alırken başka neye dikkat edilmesi gerekiyor. Emlak komisyoncularına ne kadar bedel ödenmesi gerekiyor?

Ev alacaklar ve satacaklar dikkat!

Ev alırken ya da satarken hazırlanan emlakçı komisyon sözleşmesi ile ileride yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçiliyor. Peki emlakçı komisyon sözleşmesi nedir? Nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Evinizi kiraya verirken nelere dikkat etmelisiniz?

Evini kiraya verirken dikkat etmeniz gereken hususlar bulunuyor. Bu konulara dikkat etmeniz tüm mağduriyetlerin önüne geçecek.

Emlakçı komisyon sözleşmesi örneği 2019!

Ev alırken ya da satarken hazırlanan emlakçı komisyon sözleşmesi ileride yaşanacak tüm mağduriyetlerin önüne geçiyor.

Konutta fırsat dönemi!

Konut fiyatların artış göstermediği bu günlerde kamu bankalarının konut kredi faizlerini aylık yüzde 0.99’a düşürmesi, ev almak isteyenler için yeni bir fırsat yarattı.

Emlakçı mağduru olmayın! Faturanızı alın!

Müteahhitlerden, inşaat şirketlerinden ve işleminize aracılık eden komisyonculardan daha sonra mağdur olmamak için ödediğiniz bedel karşılığında fatura almanız gerekiyor.

Emlakçı komisyonunu kim ödemelidir?

Emlakçı komisyonu, belirli bir taraf aracılığıyla ödenir. Kiralama ve satın alma işlemlerinde emlakçıya komisyon ödenmelidir. Emlakçı komisyonunu kim öder sorusu özellikle de kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki emlakçı konutunu kim ödemelidir? İşte konu hakkında ayrıntılar...

Emlakçı komisyonu 2022 kaç TL oldu?

Gayrimenkul alım, satım ve kiralama işlemlerinde vatandaşların en büyük yardımcıları emlakçılar oluyor. Emlakçılar verdikleri bu hizmet karşılığında komisyon alabiliyorlar. Peki, bu yıl emlakçı komisyonu ne kadar oldu? İşte tüm detaylar..

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alım satım işlemleri daha hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alanlar da satanlar da ne kadar komisyon ödeyeceğini merak ediyor. Peki, emlakçı satış komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Gayrimenkul kiralama işlemini daha hızlı halletmek isteyenler emlakçılar ile çalışabiliyor. İşlemin tamamlanması halinde ise emlakçıya komisyon ödeniyor. Peki, emlakçı kira komisyonu ne kadar 2022? Kimden alınır?

Emlakçı komisyonu 2022 ne kadar?

Emlakçı komisyonu, gayrimenkul alım satımı ve kiralama gibi işlemlerde tarafların en çok merak ettiği kalemler arasında yer alıyor. Peki, emlakçı komisyonu 2022 ne kadar oldu?

Emlakçı komisyonu 2021 ne kadar?

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik kapsamında emlakçı komisyonları sınırlandırıldı. Peki, emlakçı komisyonu 2021 nasıl hesaplanır? Emlakçı komisyonu 2021 ne kadar? İşte emlakçı komisyonu 2021...

Emlakçı komisyonu 2021!

Taşınmaz ticaretiyle ilgili yönetmelik taslağına göre emlakçı komisyonları sınırlandırıldı. Peki, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? Emlakçı komisyonu yüzde kaç 2021? İşte emlakçı komisyonu 2021...

Emlakçıdan ev alıp satarken dikkat!

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı kapsamında emlakçı komisyonu sınırlandırıldı. Peki, emlakçı komisyonu nasıl hesaplanır? 2021 emlakçı komisyonu ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İzmir'de depremden zarar görenlerden emlak komisyonu alınmayacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Gönül Vural yaptığı açıklamada depremde evi hasar görenlerden emlak komisyonu alınmayacağını açıkladı.

Emlak Konut GYO'nun 2019 yılı genel kurul sonuçları tescillendi!

Emlak Konut GYO'nun 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 22 Temmuz'da gerçekleşti. Şirketin Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin toplantı tutanağı ve hazirun cetveli tescil edildi. 

Emlak Konut GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Emlak Konut Gaytimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Birinci Temettü tutarı olan 76 milyon 646 bin TL kar payının, şirket ortaklarımızın maliki bulundukları paylarımızın 2019 yılı kar payı kuponları karşılığında nakden/hesaben brüt dağıtılmasına karar verildi...

Emlak Konut GYO 2019 olağan genel kurul toplantısı tescillendi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı tescillendi...

emlakçı komisyonu 2019 Haberi

emlakçı komisyonu 2019

Mecidiyeköy'den ev almak istediniz. Bir emlakçının kapısını çaldınız. Eve baktınız ama fiyat yüksek geldi. Siz de evi gidip Kartal'dan aldınız. Karşınıza bir sürpriz çıkabilir. Mecidiyeköy'deki emlakçı sizden Kartal'da aldığınız ev için komisyon isteyebilir. Peki, ev alırken başka neye dikkat edilmesi gerekiyor. Emlak komisyoncularına ne kadar bedel ödenmesi gerekiyor?

CNN Türk'te yer alan habere göre; emlak alışverişinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri olarak önümüze çıkıyor. Dahası da var emlak danışmanları sadece tehdit etmekle kalmayıp icraya da verebiliyor. Sözleşme imzalandığı için avukatlar da çaresiz kalıyor.

Sözleşme imzaların her satırın dikkatlice okunması gerekiyor. Çünkü emlak danışmanı sözleşmede yer alan bedel ile istediği her komisyonu alabiliyor. 

Sözleşme dikkatlice okunun emlak danışmanları tarafından da tüketici tarafından da endişeye mahal kalmıyor. Çünkü ödenecek komisyon ilgili yasa da yer...