26 / 04 / 2024

Emlak Konut, gayrimenkullerini çok TÜFE'li yöntemle satıyor!

Emlak Konut, gayrimenkullerini çok TÜFE'li yöntemle satıyor!

Özellikle bankaların verdikleri kredilerde faiz oranlarının yükselmesi ve bankalarda ki bürokratik işlemlerin uzaması alıcıları tüfeli satışlara yöneltti. TEFE –TÜFE’li satış adı verilen bu yöntem satışlarda daha çok rağbet görüyor.



Özellikle bankaların verdikleri kredilerde faiz oranlarının yükselmesi ve bankalarda ki bürokratik işlemlerin uzaması alıcıları tüfeli satışlara yöneltti. Daha çok Toki ve Toki kuruluşu Emlak Konut G.Y.O’ nun satışlarında uyguladığı ve her 6 ayda bir Devlet İstatistik Enstitüsü’nün yayınladığı oranlarda artış yapılan fiat ayarlamaları müşteriye daha cazip geliyor. TEFE –TÜFE’li satış adı verilen bu yöntem satışlarda daha çok rağbet görüyor.


Bilhassa Emlak Konut G.Y.O’nun Başakşehir , Ispartakule, Körfezkent projeleri bu yöntemle yok satıyor.


Emlak Konut satışa çıkardığı, Ispartakule Unikonut dairelerini bir günde bitirdi. İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin kendi beğenileri ve çizimleri ile yapılmasına önayak olduğu Unikonut projesi yoğun ilgiyle karşılaştı. Üçüncü köprü ve havaalanı bağlantı yollarının kesişme noktasındaki Unikonut projesi gelecekte çok büyük kar getirecek bir yatarım özelliği taşıyor. Emlak Konut bu projeyi  Tefe-Tüfe oranlarında artışın yanında yıllık 0,70 sabit ödeme ile de satışa sunuyor.


TÜFE'li ödeme seçeneği: Alıcılar %10 peşinat hemen ,%10 konut tesliminde,%10 teslimden bir yıl sonra ara ödemeli tüfe’li satış seçeneğini seçebileceği gibi; 120 aya kadar vadeyle  peşinat ve teslimde ara ödemeli daire sahibi olabiliyor. 


120 aya kadar sabit ödeme seçeneği: 120 ay % 0,50 vade farkı ve peşinat ile ara ödemesiz  sabit faiz oranı ile taksit yapılıyor. İsteyen alıcılar ise %10 peşinat hemen, %10 konut tesliminde,%10 teslimden bir yıl sonra %0,50 vade farkı ile 120 aya kadar vadeli sabit ödeme koşulunu tercih edebiliyor.



Geri Dön