27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO 2022 kampanyası Kasım'da açıklanacak! Orta gelirliler için konut kampanyası yolda!

Emlak Konut GYO 2022 kampanyası Kasım'da açıklanacak! Orta gelirliler için konut kampanyası yolda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta ve üstü gelir grubu için konut kampanyası ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Peki orta ve üstü gelir grubu için konut kampanyası ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yüzyılın Konut Projesi olarak lanse edilen TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesiyle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 13 Eylül'de açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili açıklamasında, bugüne kadar yaklaşık 7,5 milyon vatandaşın başvurduğuna, işlemleri tamamlanan vatandaşların sayısının ise 4 milyon 442 bine ulaştığına vurgu yaptı. 

Emlak Konut GYO 2022 kampanyası Kasım da açıklanacak! Orta gelirliler için konut kampanyası yolda! 

Kurum, "Bu kapsamda 250 bin konutu ilk etapta belirlemiştik. 2028 yılına kadar da 500 bin konut yapacağımızı Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaştılar" açıklamasında bulundu ve ‘İlk Evim Arsa’ projesine başvuranların sayısının 67 bin;  ‘İlk İş Yerim’ projesine başvurulanların sayısının ise 20 bine ulaştığını söyledi. 

Murat Kurum, TOKİ 2022 kampanyası kapsamında arsa ve iş yeri için başvuruların 7 Kasım tarihine kadar süreceğini, sosyal konut başvurularının da 31 Ekim'de sona ereceğini açıkladı. 

Emlak Konut GYO 2022 kampanyası Kasım da açıklanacak! Orta gelirliler için konut kampanyası yolda! 

Bakan Murat Kurum, konut, arsa ve iş yerinin yapım maliyetinin 422 milyar lira, ilk etaptaki istihdam büyüklüğünün de 100 bin kişi olduğuna dikkat çekti. 2'nci etap da dahil edildiğinde 200 bin kişiye ulaştığını ve bunun da 250 sektörü etkileyen 2 trilyon TL'lik bir büyüklüğe sahip olduğunu belirtti. 

Bakan Kurum, orta ve üst gelirli vatandaşlar için açıklanacak kampanya ile ilgili de konuştu. Peki orta ve üstü gelir grubu için konut kampanyası ne zaman başlayacak? Emlak Konut GYO 2022 kampanyasının detayları belli oldu mu? İşte ayrıntılar... 


Geri Dön