18 / 04 / 2024

Emlak Konut ihalesi Seyrantepe'de konut fiyatını 2’ye katladı!

Emlak Konut ihalesi Seyrantepe'de konut fiyatını 2’ye katladı!

Emlak Konut’un Seyrantepe’deki arazisi için yapılan ihalede en yüksek teklifi 1.3 milyar liralık satış geliri ile Gül İnşaat verdi. Şirketin bu rakama ulaşmak için projesini metrekaresi 15.7 bin liradan satması gerekecek.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İstanbul Seyrantepe’de bulunan Türk Telekom Arena’nın yanındaki 36.7 dönümlük arazisi için rekor teklif aldı. Gayrimenkul sektörünün önde gelen 26 firmasının yarıştığı ihalede en yüksek teklifi 1 milyar 300 milyon liralık toplam satış geliri ile Gül İnşaat Proje ve Gül İnşaat iş ortaklığı verdi. Ortaklık, bu gelir üzerinden Emlak Konut GYO’ya yüzde 49’a denk gelen 637 milyon lira ödeyecek.



METREKARE FİYATI 15.7 BİN LİRAYA ÇIKTI

Ortaya çıkan fiyat, Seyrantepe’deki konut fiyatlarını ikiye katlayacak. 3 parselden oluşan Seyrantepe arazisi toplam 36.7 dönümlük alana sahip. Emsale esas inşaat alanı olarak 82 bin 687 metrekare hakkı bulunan arazinin tamamı konut alanı olarak belirlendi. Vadistanbul, Nurol Life Aslantepe, Tahincioğlu Nidapark Seyrantepe, Eroğlu Skyland İstanbul gibi konut projelerinin bulunduğu Seyrantepe’de hayata geçirilecek projede yükseklik sınırı serbest bırakıldı. Bu projelerde metrekare satış fiyatı ortalama 3500 dolar seviyesinde. Gül İnşaat Proje ve Gül İnşaat’ın 1.3 milyar liralık geliri yakalaması için projesini metrekaresi 15.7 bin liradan satması gerekecek. Bu da şimdiki fiyatların iki katına denk geliyorEmlak Konut ihalesi Seyrantepe de konut fiyatını 2’ye katladı!

"PRESTİJLİ BÖLGE, TABELA YETER"

İhaleye en yüksek teklifi veren Gül İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, ihalenin çok çekişmeli geçtiğini söyledi. Gül, “İnşallah onaylanırsa İstanbul’da bizim ilk defa bulunacağımız prestijli bir bölge olacak. Metrekare fiyatı 13 bin liraya gelse de böyle bir prestijli bölgede tabelamızın bulunacak olması bizi çok mutlu edecektir. Gerekirse fazla kâr etmeyiz ama burada bulunuruz” ifadelerini kullandı.



KOMŞULARI İSTEDİ AMA OLMADI

Arazi için 21 Nisan’da düzenlenen ilk oturumda Tahincioğlu-Nida İnşaat, 750 milyon liralık toplam satış geliri üzerinden yüzde 20 yani 150 milyon liralık arsa payı ile en yüksek teklifi vermişti. İlk oturumda teklif veren 25 müteahhit grubunun 6’sı ikinci oturuma girmedi. Kiler, Taşyapı, Nuhoğlu, Varyap ve Akfen ikinci oturuma katılmadı. İhalede 3 sözlü turun ardından yazılı nihai teklif yoluna gidildi. Önceki ihalelerde eleştirilerin aksine ortaya birbirine yakın rakamlar çıktı. Seyrantepe arazisi çevresinde proje geliştiren şirketler ihalede kıran kırana yarıştı.Arazinin etrafındaki Vadiistanbul projesinin yapımcısı Artaş Grubu, Nidapark Seyrantepe’nin geliştiricisi Tahincioğlu Grubu ve Skyland İstanbul’un sahibi Eroğlu Grubu ihalede Gül İnşaat’ın arkasından geldi.


Emlak Konut ihale sonucu!


Habertürk 


Geri Dön