19 / 03 / 2024

Emlak Konut ile THY'nin 3. havalimanı projesi başlıyor!

Emlak Konut ile THY'nin 3. havalimanı projesi başlıyor!

Emlak Konut GYO ile THY'nin Arnavutköy Dursunköy''de birlikte yapacağı İstanbul Havalimanı çalışanlarına özel konut projesinin hazırlıkları başladı...



Müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği "İstanbul Havalimanı'na komşu 10 bin konut" haberi sonrasında Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. (THY) harekete geçmiş, birlikte proje hazırlığına başlamıştı. 

10 bin konut düğmeye basıldı

Emlak Konut GYO 2019 yılında yapacağı ihaleleri yayınladı. İhaleler arasında THY ile ortak geliştireceği proje de bulunuyor. İstanbul Arnavutköy Dursunköy'de İstanbul Havalimanı çalışanlarına özel geliştirilecek projenin birinci etabı dört kısım şeklinde ihale edilecek. İhaleler 2019 yılının 2. çeyreğinde yapılacak. İhale anahtar teslimi modeli ile gerçekleştirilecek.

1.  İstanbul Arnavutköy Dursunköy 1. Etap 1. Kısım -  2. Çeyrek
2.  İstanbul Arnavutköy Dursunköy 1. Etap 2. Kısım -  2. Çeyrek
3.  İstanbul Arnavutköy Dursunköy 1. Etap 3. Kısım -  2. Çeyrek
4.  İstanbul Arnavutköy Dursunköy 1. Etap 4. Kısım -  2. Çeyrek

Emlak Konut ile THY nin 3. havalimanı projesi başlıyor!

Emlak Konut İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Dursunköy Mahallesi'nde yer alan 3 milyon 639 bin 117 metrekare büyüklüğündeki arsanın yüzde 50'sini, 312,5 milyon TL+KDV nakit bedelle THY'ye satmıştı. Emlak Konut, arsalar üzerinde THY ile birlikte, etaplar halinde projeler geliştirecek. Proje kapsamında inşa edilecek konutlar hem İstanbul Havalimanı çalışanlarına satılacak hem de İstanbuluların konut ihtiyacını karşılayacak. Projelerden elde edilecek "net kazanç", yüzde 50'si Emlak Konut'a, yüzde 50'si THY'ye ait olmak üzere paylaşılacak. 

Emlak Konut ile THY nin 3. havalimanı projesi başlıyor!

Emlak Konut ile THY'nin yapacağı dev proje 10 bin bağımsız birimden meydana gelecek. Projede 2 oda 1 salondan 5 oda 1 salona kadar tüm daire tipleri yer alacak. Fiyatlar minimum düzeyde olacak ve ödeme koşulları da makul olacak. Az katlı olarak tasarlanan projenin emsali de düşük olacak. Yatay mimari ile tasarlanan proje zemin+4 kat olarak inşa edilecek. Projede kent meydanı, bölge parkı, eğitim birimleri, dini tesis alanı ve apor alanları bulunacak.  Ayrıca millet bahçesi de yer alacak.  

Proje konumu ile dikkat çekiyor. Proje İstanbul Yeni Havalimanı'na 12 kilometre, Kuzey Marmara Otoyolu'na 11 kilometre uzaklıkta, Kanal İstanbul, 3. havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kesiştiği noktada bulunuyor. 

THY çalışanlarına öncelik

Emlak Konut 3. havalimanı projesi yaklaşık 4-5 yılda tamamlanacak. Projede öncelik THY çalışanlarının olacak. Emlak Koonut ile THY projede önceliği THY çalışanlarının konutlarına verecek. İstanbul Havalimanı çalışanlarına da projeden belli bir kısım ayrılacak. 

Emlak Konut ile THY nin 3. havalimanı projesi başlıyor!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile Emlak Konut GYO Eski Genel Müdürü Murat Kurum dev proje için imza töreni düzenlemişti. Toplantıda yapılan imza töreni sembolik olarak yapılmıştı. 

Emlak Konut ile THY nin 3. havalimanı projesi başlıyor!

 

Emlak Konut ile THY'den 3. havalimanına binlerce konut!

Emlak Konut'tan 2019'da 9 dev ihale!


Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön