19 / 04 / 2024

Emlak Konut ile THY'den 3. havalimanına binlerce konut!

Emlak Konut ile THY'den 3. havalimanına binlerce konut!

Emlak Konut Gayrimenkul yatırım Ortaklığı, THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'ye Arnavutköy Dursunköy'de yer alan 3 milyon 639 bin 117 metrekare büyüklüğündeki arsanın yüzde 50'sini 312,5 milyon TL+KDV nakit bedelle sattı..



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün açıkladığı "3. havalimanına komşu 10 bin konut geliyor" müjdesinden sonra Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)  ile  Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. (THY) harekete geçti. Emlak Konut GYO bu sabah Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) THY arsa satışı hakkında açıklama yaptı. 

Emlak Konut GYO sahip olduğu, İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Dursunköy mahallesinde yer alan 3 milyon 639 bin 117 metrekare büyüklüğündeki arsanın yüzde 50 hissesi, 312,5 milyon TL+KDV nakit bedelle THY'ye sattı.  Emlak Konut , arsalar üzerinde THY ile birlikte, etaplar halinde projeler geliştirecek. Proje hem 3. havalimanı çalışanlarına satılacak hem de İstanbuluların konut ihtiyacını karşılayacak. Projelerden elde edilecek "net kazanç", yüzde 50'si Emlak Konut'a, yüzde 50'si THY'ye ait olmak üzere paylaşılacak. 

Emlak Konut ile THY den 3. havalimanına binlerce konut!

Sembolik imza

THY ve Emlak Konut yeni bir projeye imza atıyor. Bugün dev proje için THY Genel Müdürlük binasında THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum’un da katılımıyla imza töreni gerçekleştirildi. Projenin detayları toplantıda açıklandı. İmza töreni şimdilik sembolik olarak yapıldı.

Emlak Konut ile THY den 3. havalimanına binlerce konut!

Fiyatlar minimum düzeyde olacak

Emlak Konut GYO'nun THY ile yapacağı dev projenin detayları belli oldu. Dev proje 10 bin bağımsız birimden meydana gelecek. Projede 2 oda 1 salondan 5 oda 1 salona kadar tüm daire tipleri yer alacak. Konut fiyatlarının minimum düzeyde olacağı projede ödeme koşulları da makul olacak. 

Temeli 29 Ekim'de atılacak

Dev projenin temeli 29 Ekim'de atılacak. Etaplar halinde inşa edilecek projenin ilk etabı 16 ay içerisinde tamamlanacak. İstanbul Yeni Havalimanı'nın resmi açılışı da 29 Ekim'de yapılacak. 

Konumu dikkat çekiyor

İstanbul Yeni Havalimanı'na 12 kilometre, Kuzey Marmara Otoyolu'na 11 kilometre uzaklıkta yer alan dev proje Kanal İstanbul, 3. havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kesiştiği noktada konumlanıyor. 

Zemin+4 kat

Emsali düşük olan proje az katlı olarak tasarlanıyor. Zemin + 4 kat olarak planan proje yatay mimariye sahip olacak. Projede kent meydanı, bölge parkı, eğitim birimleri, dini tesis alanı ve apor alanları yer alacak. Ayrıca arazi içerisinde millet bahçesi de yer alacak.  

Emlak Konut ile THY den 3. havalimanına binlerce konut!

Öncelik THY çalışanlarının

Projenin planlama çalışmaları 2-3 ay içerisinde tamamlanacak. En geç 4-5 yılda tamamlanacak projede öncelik THY çalışanlarının olacak. Şirketler projede önceliği THY çalışanlarının konutlarına verecek. İstanbul Yeni Havalimanı çalışanlarına da projeden belli bir kısım ayrılacak. 

Bu proje Emlak Konut GYO'nun en düşük arsa maliyetinin olduğu yer. Bu da metrekareye yansıyacak. 

3. havalimanı açılış için gün sayıyor

Yüzde 90,5i tamamlanan 3. havalimanı 29 Ekim'de açılacak. Dün dev davalimanında biten pist için seyrüsefer cihazlarının testleri için pistin üzerinde DHMİ'ye ait Cessna uçağı ilk kontrol uçuşunu yaptı.

Kanal İstanbul güzergahına 22 bin konut

Emlak Konut'un çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergahında da ciddi bir arsa portföyü ve projesi bulunuyor. Şirket Kayabaşı, Küçükçekmece ve Hoşdere hattında yaklaşık 22 bin konutluk proje inşa ediyor. Emlak Konut yüklenicilerinin çılgın proje güzergahında 30 projesi bulunuyor. 

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimiz, sahip olduğu, İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Dursunköy mahallesindeki 3.639.117 m2 büyüklüğündeki arsasının %50 hissesini, 312,5 milyon TL+KDV nakit bedelle Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'ne  satmak üzere protokol imzalamıştır.

Söz konusu protokol çerçevesinde, Şirketimizin arsalar üzerinde Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. ile birlikte, etaplar halinde geliştireceği projelerden elde edilecek "net kazanç", %50'si Emlak Konut'a, %50'si  Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'ne ait olmak üzere paylaşılacaktır.

THY'nin KAP açıklaması:
Ortaklığımızın %100 iştiraki olan Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş., Emlak Konut GYO'nun Yeni Havalimanı yerleşkesi yakınlardaki Dursunköy mahallesinde bulunan yaklaşık 350 hektar büyüklüğündeki arsasının %50 hissesini satın almak  üzere protokol imzalamıştır.

Söz konusu protokol çerçevesinde, Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. ve Emlak Konut GYO, bahsi geçen arsa üzerinde Türk Hava Yolları ve İştirakleri çalışanlarına yönelik konut projeleri geliştirmeyi planlamaktadır.

Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Emlak Konut THY 3. havalimanı projesi görselleri;

Emlak Konut ile THY den 3. havalimanına binlerce konut!

Emlak Konut ile THY den 3. havalimanına binlerce konut!

Emlak Konut ile THY den 3. havalimanına binlerce konut!

Emlak Konut ile THY den 3. havalimanına binlerce konut!

Emlak Konut ile THY den 3. havalimanına binlerce konut!

Emlak Konut ile THY den 3. havalimanına binlerce konut!

 

 

Emlak Konut'un Kanal İstanbul güzergahındaki proje haritası!

15 soruda Emlak Konut THY 3. havalimanı konut projesi!

Web: http://www.emlakkonut.com.tr/tr-TR

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com 


Geri Dön