29 / 03 / 2024

Emlak Konut indirim kampanyası uzatıldı!

Emlak Konut indirim kampanyası uzatıldı!

Emlak Konut GYO'nun 'tarihi kampanyasında' bir ay içinde yedi ayda yapılan satış rakamlarına ulaşılınca, 31 Ağustos'ta bitmesi planlanan sürenin uzatılmasına karar verildi. Yetişemeyenler için fırsat süresi uzatıldı. Kampanya eylül ayı boyunca devam edecek.



15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında Emlak Konut GYO, Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak görülmemiş bir kampanyaya imza attı. Yüklenici firmaların katılımıyla gerçekleştirilen 'TÜFE'li Satış Kampanyası' çerçevesinde; faiz indi, insanlar yüzde 20 peşinat, yüzde 0.70 faiz ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olma fırsatı yakaladı. Kampanya, 1 Ağustos - 31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacaktı ancak görülen yüksek talep üzerine kampanyanın bir ay daha uzatılmasına karar verildi.   


15 günde 2 bin konut satıldı 

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO'nun yüklenici firmalarının toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olacağı 'TÜFE'li Satış Kampanyası' ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olması hedeflendi. Kampanya kapsamında ilk 15 günde 2 bin konutun satıldığı açıklanırken, ay sonu itibarıyla ise '1 ayda 7 aylık satışın gerçekteştiği' ve yaz ayları için rekor sayılacak bir satış rakamına ulaşıldığı ifade edildi.  


Konut sahibi olmak için en doğru zaman 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, ağustos ayı başında kampanyayla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "FETÖ'nün darbe girişiminin ardından canını ortaya koyarak görülmemiş bir direniş gösteren Türk Milleti, her şeyin en iyisini hak ediyor. Aldığımız kampanya kararı tarihte bir ilk, aylık yüzde 0.70 faiz oranı yılda yüzde 8.4 gibi bir orana denk geliyor. Bu konut almak isteyenler için tarihi bir fırsat. Konut almak için en doğru zaman... Türkiye'nin geleceğine güveniyoruz. Tüm taahhütlerimizi aksatmadan yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." 


Peşinden GYODER de gelir 

Emlak Konut'un 30 projede 15 bin konutla başlattığı kampanyaya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği de (GYODER) katılmış, proje sayısı 86'ya konut sayısı da 56 bine ulaşmıştı. Elmak Konut GYO'nun kampanyayı uzatmasının ardından GYODER'in de hızlı bir kararla eylül ayını da kamyanyaya dahil etmesi bekleniyor. 


Akşam 




Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Emlak Konut ve GYODER’in ağustosta 0.70 faiz, yüzde 20 peşinat ve 10 yıl vade fırsatıyla sunduğu tarihi kampanyanın eylül sonuna kadar uzayacağı belirtildi. Sektör temsilcileri, kampanyaya yoğun ilgi olduğu için sürenin uzatılacağını söyledi.


Gayrimenkul sektörünün ekonomiye canlılık kazandırmak için başlattığı tarihi kampanyaların konut alıcıların yoğun ilgisi nedeniyle 1 ay daha uzatılacağı belirtiliyor. Yoğun bir satış dönemi geçiren sektörün temsilcileri de düşük faiz ve uygun ödeme koşulları ile yakalanan fırsatın vatandaşlar tarafından değerlendirildiğini kaydetti.


15 Temmuz darbe girişimi sonrası, ekonomiye dinamizm kazandırmak için Emlak Konut’un 50 projede 15 bin konutla başlattığı tarihi kampanya ve hemen ardından da  Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) 56 bin konut ile katıldığı kampanyanın bir ay daha uzuyor. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre 31 Ağustos 2016’da bitmesi beklenen konut sektörünün tarihinde yaptığı en büyük indirim ve faiz indirimi sağlanan kampanya, yoğun taleple birlikte ekonomide canlılık yaratması için eylül ayı sonuna kadar devam edecek.


KAMPANYA CANLANMA YARATTI


Kampanyanın uzamasında diğer bir etken olarak, ağustosun tatil ayı olması nedeniyle birçok kişinin tarihi fırsattan yararlanamadığı gösteriliyor. Sektörün önde gelen kuruluşlarının başlattığı 0.70 faiz, yüzde 20 peşinat ve 120 aya kadar vade gibi alım kolaylığı sağlayan kampanyaya, bankacılık sektörünün de katılması tarihi fırsat kampanyasınının uzatılmasında en büyük etken olarak görülüyor. Sektör temsilcileri de ağustos ayındaki kampanyada satış rakamlarının daha önceki ayların yoğunluğunu çok geride bıraktığını ve tarihi kampanyanın canlanma yaratttığını kaydetti. Emlak Konut’un ‘ülkemizin geleceğine güveniyoruz’ adını verdiği kampanya 1 Ağustos’ta başlatılmış ve 31 Ağustos’a kadar geçerli olacağı açıklanmıştı. 50 markalı konut projesinin yer aldığı bu kampanyada yüzde 20 peşin, 10 yıl vade ve vade farkı yüzde 0.70 gibi tarihi düşük seviyelere çekilmişti. Ülke olarak tarihi bir dönemden geçildiğini ve bu süreçten birlik, beraberlik içinde daha da büyüyerek çıkılacağını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum” 15 Temmuz gecesi ve sonrası büyük bir demokrasi mücadelesi veren milletimiz her şeyin en iyisini hakediyor dedik. Biz de bu millet için üzerimize düşen, yapılması gereken her ne varsa yapacağımızın sözünü verdik” sözleri ile de kampanyanın ana nedenini açıklamıştı. Emlak Konut’un bu taihi fırsat kampanyasına  katılmakla beraber GYODER de kampanyaya olan yoğun ilgiden dolayı fırsat tarihini 30 Eylül’e çektiği kaydedildi.


ÜÇ HAFTADA 2 BİNİN ÜZERİNDE SATIŞ


Emlak Konut GYO ve GYODER’in avantajlı kampanyanın 3 haftasında 2 binin üzerinde konut satışı gerçekleştiği belirtildi. GYODER Başkanı Aziz Torun, kampanyaya vatandaşın yoğun talep gösterdiğini belirterek, “3 haftada 2 binin üzerinde konut satışı çok ciddi bir başarı. Yaz durgunluğunun olduğu şu günlerde birçok vatandaşımız tatilde olduğundan kampanyadan faydalanamadığı için süreyi uzatmamız yönünde çok fazla talep alıyoruz. 31 Ağustos’ta yapacağımız toplantıdan sonra uzatmamız gündeme gelebilir” diye konuşmuştu.    


Star


Geri Dön