24 / 04 / 2024

Emlak Konut Kayabaşı 5. Etap ihalesine en yüksek teklif 200 milyon TL!

Emlak Konut Kayabaşı 5. Etap ihalesine en yüksek teklif 200 milyon TL!

Daha önceden Yıldızlar İnşaat - HKM İnşaat İş Ortaklığı'nın kazandığı Emlak Konut Kayabaşı 5. Etap arsası bugün yeniden ihaleye çıktı. İlk oturumda kazanan İpekar İnşaat-Çinkom Çinko Kurşun İş Ortaklığı oldu...




Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı 5. Etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin ilk oturumu bugün yapıldı. Toplam emsale esas inşaat alanı 118.360 metrekare ve arsa alanı 103.277 metrekare olan Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı 5. Etap arsasına 12 firma teklifte bulundu. 


Konut alanı, ticaret alanı ve park alanı olarak geçen arsaya en yüksek teklif İpekar İnşaat-Çinkom Çinko Kurşun İş Ortaklığı'ndan geldi. İpekar İnşaat-Çinkom Çinko Kurşun İş Ortaklığı arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 221 milyon 100 bin TL teklifte bulundu. Arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 670 milyon TL olan İpekar İnşaat-Çinkom Çinko Kurşun İş Ortaklığı'nın arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı ise yüzde 33 olarak belirlendi. 


İkinci firma ise arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 160 milyon TL teklifte bulunan Tahincioğlu Gayrimenkul-Nida İnşaat İş Ortaklığı oldu. Arsa satışı karşılığı şirket payı gelir oranı yüzde 20 olarak belirlenirken arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 800 milyon TL olarak açıklandı. 


Arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 75 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 300 milyon TL, şirket payı gelir oranı yüzde 25 olan Artaş İnşaat ise Tahincioğlu Gayrimenkul-Nida İnşaat İş Ortaklığı'nın ardından üçüncü sıraya yerleşti. 


4. sırada ise Mesa Mesken Sanayi Anonim Şirketi ile Zek-San İnşaat-Mayra İnşaat-Arkon İnşaat İş Ortaklığı yer alıyor. Her iki firma arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak 40 milyon TL teklifte bulundu. Ayrıca her iki firmanın  da arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 200 milyon TL, şirket payı gelir oranı yüzde 20 olarak belirlendi. 


5. sırada ise arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 30 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 150 milyon TL, şirket payı gelir oranı yüzde 20 olan İhlas Yapı, 6. sırada arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 25 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 125 milyon TL, şirket payı gelir oranı yüzde 20 olan Kiler GYO-Biskon Yapı İş Ortaklığı, Sur Yapı-Hatay Akpınar İş Ortaklığı ve İstanbul Teknik-Fuzul Yapı-Vefa Prefabrike-Gökkar İnşaat İş Ortaklığı olmak üzere 3 firma yer alıyor. 


7. sırada ise arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 20 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 100 milyon TL, şirket payı gelir oranı yüzde 20 olan Özükle İnşaat ve Kiler GYO-Biskon Yapı İş Ortaklığı yer alırken arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 15 milyon TL, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 100 milyon TL, şirket payı gelir oranı yüzde 15 olan Başyapı İnşaat-Be-Ma İnşaat İş Ortaklığı ile EYG Emlak-İntaya İnşaat İş Ortaklığı 8. sırayı paylaşıyor. 



Yıldızlar İnşaat - HKM İnşaat İş Ortaklığı kazandığı ihale iptal edilmişti!


Emlak Konut Kayabaşı 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin kazananı Yıldızlar İnşaat - HKM İnşaat İş Ortaklığı olmuştu. İhalede en yüksek teklifi 475 milyon 752 bin lira ile Yıldızlar İnşaat - HKM İnşaat İş Ortaklığı'nın verdiği, söz konusu ortaklığın ayrıca 1 milyar 32 milyon TL ile arsa satışı karşılığı satış toplam geliri için de en yüksek teklifte bulunduğu bildirilmişti. İhaleye esas taşınmazların tespit edilen asgari bedelinin 117 milyon 420 bin TL tutarında olduğu ifade edilmişti. 


Söz konusu ihalenin ilk oturumuna 20 firma teklif vermişti. İkinci oturumda ise 8 firma çekilmiş ve 12 firmayla devam edilmişti.  Ancak; Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı 5. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini uygun bulunmadığından dolayı iptal edilmişti.


İptal açıklaması için tıklayınız


Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı 5. etap arsası hakkında!


Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı 5. etap işi kapsamında arsalar konut alanı, ticaret alanı ve park alanı olarak belirlendi. Emsale esas inşaat alanı 118.360,76 metrekare olarak belirlenen Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı 5. etapta toplam alan 103.277,02 metrekareden meydana geliyor. 


Ticaret alanında iş merkezi, ofis, büro, alışveriş merkezi, çok katlı mağaza, çarşı, konaklama tesisleri, otel, motel, sinema, rezidans, tiyatro, müze, lokanta, banka, finans kurumları, kat otoparkı, özel eğitim ve özel sağlık üniteleri yapılabilir ya da bu işlevler birlikte kullanılabilir. 



Teklif listesini görüntülemek için tıklayın


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön