24 / 04 / 2024

Emlak Konut Yenibosna arsası kimin oldu?

Emlak Konut Yenibosna arsası kimin oldu?

Emlak Konut Bahçelievler Yenibosna arsası arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin ikinci otumu sonuçlandı.Emlak Konut Yenibosna arsası ikinci oturumunda şirket payı geliri olarak en yüksek teklifi Doğa Şehircilik ve Baş Yapı ortaklığı verdi.



Emlak Konut Bahçelievler Yenibosna arsası arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi ihalesinin ikinci otumu sonuçlandı. İkinci oturumu bugün saat 14:30'da yapılan ihaleye 12 firma katıldı. 


Emlak Konut Yenibosna arsasına Kuyumcukent Gayrimenkul ilk oturumda 96 milyon lira teklif vermişti. Fakat firma bu oturumda 3. Sözlü turda ihaleden çekildi. Bu ani karar 'Kuyumcukent Gayrimenkul neden ihaleden çekildi' sorularını akla getirdi.


-->> Kuyumcukent Gayrimenkul'den, Emlak Konut ihalesi açıklaması!(Tıkla) 


Emlak Konut Yenibosna arsası ikinci oturumunda şirket payı geliri olarak en yüksek teklifi Doğa Şehircilik ve Baş Yapı ortaklığı verdi.


Doğa Şehircilik ve Baş Yapı ortaklığı Şirkete 171 milyon 600 bin lira teklif etti. Firmanın verdiği arsa satışı toplam geliri rakamı ise 440 milyon lira. Doğa Şehircilik ve Baş Yapı ortaklığının şirket payı gelir oaranı ise yüzde 39,00 oldu.


Gül İnşaat 166 milyon 950 bin lira ile ikinci en yüksek teklifi veren firma oldu. Eroğlu-Erkaner ortaklığı da 147 milyon lira ile en yüksek üçüncü teklifi verdi.


Gül inşaat arsa satışı toplam geliri rakamı 477 milyon lira iken şirkete verdiği oran 166 milyon 950 bin lira oldu. Gül İnşaat şirket payı gelir oranı da yüzde 35,00 oldu.


Eroğlu-Erkaner ortaklığının arsa satışı toplam geliri rakamı 420 milyon lira iken şirkete verdiği oran 147 milyon lira oldu. Eroğlu-Erkaner ortaklığı şirket payı gelir oranını da yüzde 35,00 olarak belirledi.


İhalenin ikinci oturumunda, ilk oturumda en yüksek teklifi vermesine rağmen Kuyumcukent Gayrimenkul 3. Sözlü turda çekildi. Mustafa Ekşi-Muhammet Gümüş-Aydur ortaklığı da 1. Sözlü turda çekildi.


Astay Gayrimenkul, Tahincioğlu gayrimenkul ve Özülke İnşaat ikinci oturuma katılmadı. Bema İnşaat ve Osmanbey Emlak ortaklığı da teşekkür ederek oturumdan ayrıldı.




Emlak Konut GYO tarafından KAP'ta yapılan açıklama şöyle;


Şirketimiz tarafından 03.11.2014 tarihinde yapılan "İstanbul Bahçelievler Yenibosna Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi"  İhalesinin 2. Oturumuna ilişkin bilgiler ekte yer almaktadır.Gelen en yüksek teklif;


Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri (ASKSTG) 440.000.000,00 TL, 

Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri (ASKŞPTG) 171.600.000,00 TL, 

Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı  %39,00 ile


"DOĞA ŞEHİRCİLİK İÇ VE DIŞ TİC. A. Ş. ~ BAŞ YAPI İNŞ. TAAH. VE TUR. SAN. DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. İŞ ORTAKLIĞI" tarafından verilmiştir.


Teklifler değerlendirme aşamasındadır. 


İhaleye Esas Taşınmazların Tespit Edilen Asgari Bedeli 63.564.095,00  TL' dır.


Dosya için tıklayın


Melek GÜNER AKMAN/Emlakkulisi.com


Geri Dön