20 / 04 / 2024

Emlak Konut, YP İnşaat Oran projesini tasfiye etti!

Emlak Konut, YP İnşaat Oran projesini tasfiye etti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ihalesini 46 milyon 800 bin TL teklifle kazanan YP İnşaat'ın Ankara Çankaya Oran projesini tasfiye ettiğini açıkladı...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda dün akşam Çankaya Oran'daki projenin tasfiye edilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

İhalesi Emlak Konut GYO tarafından 2017 Kasım ayında yapılan  Ankara  Oran Arsa Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ile ilgili sözleşme Ocak 2018'de imzalanmıştı. İhaleyi YP İnşaat kazandı. Şirket arsa satışı karşılığı toplam geliri olarak 156 milyon TL, asgari arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 46 milyon 800 bin TL teklif vermişti.   

YP İnşaat Oran projesinin alanı üç ayrı parselden oluşuyor. Bu parsellerden iki tanesi yalnızca konut parselleri ve hmax. 27.00 metre, diğer parsel ise Konut+Ticaret parseli olup hmax. 70.00 metredir. Üç parselin toplam alanı 15 bin 500 metrekare. İhale çalışması sürecinde bu alanlar üzerinde 6 bin 500 metrekare ticari satılabilir alan ile 27 bin 500 metrekare konut satılabilir alanı olmak üzere toplam 34 bin metrekare satılabilir alan olduğu hesap edildi.

Emlak Konut 20 Aralık 2018 tarihinde de Antalya Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi kapsamında Mesa Mesken tarafından inşa edilen projenin tasfiye edildiğini açıklamıştı. Detayları için tıklayın

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimiz portföyünde bulunan "Ankara Çankaya Oran Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi " yapı ruhsatı alınmadan tasfiye edilmiştir. 

YP İnşaat Çankaya Oran projesi başlıyor!
 


Geri Dön