19 / 04 / 2024

Mesa Mesken Antalya Muratpaşa projesi iptal edildi!

Mesa Mesken Antalya Muratpaşa projesi iptal edildi!

Emlak Konut GYO ihalesini 302,1 milyon TL'ye Mesa Mesken'in kazandığı Antalya Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin yapı ruhsatı alınmadan tasfiye edildiğini açıkladı...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) dün akşam Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) proje tasfiyesi hakkında açıklama yaptı.

Emlak Konut GYO portföyünde bulunan "Antalya Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" yapı ruhsatı alınmadan tasfiye edildi. Söz konusu arsa T.C. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na iade edilecek.

Mesa Mesken ihaleyi 302,1 milyon TL'ye kazanmıştı

Emlak Konut GYO Antalya Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesini 25 Temmuz 2017 tarihinde yapmıştı. Mesa Mesken ihaleyi arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 1 milyar 60 milyon TL, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri olarak ise 302 milyon 100 bin TL teklif vererek kazanmıştı. İhale sözleşmesi de yüklenici Mesa Mesken Sanayi A.Ş. ile 16 Ekim 2017 tarihinde imzalanmıştı. Projenin başlaması için de yer teslimi 25 Ekim 2017 tarihinde yapılmıştı.

Emlak Konut'un ihaleye çıkardığı Antalya Muratpaşa arsasının toplam emsale esas inşaat alanı 60 bin metrekare, arsa alanı ise 40 bin metrekare alana sahip. 

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimiz portföyünde bulunan "Antalya Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" yapı ruhsatı alınmadan tasfiye edilmiş olup, ilgili arsa T.C. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na iade edilecektir.

Mesa Mesken Antalya Muratpaşa projesi başlıyor!

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön