29 / 03 / 2024

Malezya'nın 20 milyar dolarlık demir yolu projesi iptal edildi!

Malezya'nın 20 milyar dolarlık demir yolu projesi iptal edildi!

Malezya ve Çin İletişim İnşa Şirketi arasında imzalanan 20 milyar dolarlık demir yolu projesi iptal edildi. Malezya Ekonomik İşler Bakanı Muhammed Azmin Ali, konu ile ilgili açıklama yaptı.



Malezya Ekonomik İşler Bakanı Muhammed Azmin Ali, Çin İletişim İnşa Şirketi ile imzalanan 20 milyar dolarlık demir yolu projesinin iptal edildiğini duyurdu. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Azmin Ali şu açıklamada bulundu: “Kabine, Doğu Sahili Demiryolu Bağlantısı projesinin hükûmetin ekonomik kapasitesinin çok ötesinde olduğuna karar verdi.” Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 
 
Malezya Finans Bakanı Lim Guan Eng ise, Azmin Ali’nin açıklamalarına doğrulamazken, “gerekli görülürse” gelecek hafta Başbakan Mahathir Muhammed’in talimatıyla resmî bir açıklama yapılabileceğini açıkladı. 

“Çin’le ilişkilere zarar vermeden iptal edilmeli”

Başkent Kuala Lumpur’da konuşan Azmin Ali, “Söz konusu karar, projenin aşırı maliyetli olması dolayısıyla alındı. Eğer proje iptal edilmeseydi, hükûmet kaldıramayacağı bir yıllık faiz oranının altına girecekti.” diye konuştu. 
 
Azmin Ali, söz konusu proje iptalinin “ne olursa olsun” Çin ile ilişkileri tehlikeye düşürmeyecek bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. 
 


Geri Dön