28 / 03 / 2024

Malezya ulaşım projesi

Malezya ulaşım projesi

Malezya ve Çin İletişim İnşa Şirketi arasında imzalanan 20 milyar dolarlık demir yolu projesi iptal edildi. Malezya Ekonomik İşler Bakanı Muhammed Azmin Ali, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 12'nci kata ulaşıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 6 milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilen Kayseri belediyecilik tarihinin en büyük projesi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların hızlandığını, ilk etap inşaatlarda 12. kata ulaşıldığını söyledi.

Ankara Ulus Meydanı Ulaşım Projesi'ne onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ulus Meydanı ve Çevresi Ulaşım Projeleri gündeme geldi. Dev proje için imzalanan protokolün uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.

Gaziemir Landor projesi ulaşım!

Gaziemir Landor projesi ulaşım bilgisi haberimizde yer alıyor. Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri bulunuyor.

İstanbul'un yeni ulaşım projesi: Çemberler Sistemi!

Türk Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları Üyesi Ahmet Vekif Alp, İstanbul'un yeni ulaşım projesi Çemberler Sistemi'ni anlattı.  Çemberler Sistemi'nin en önemli ayağı Çemberyol ve Çemberray projeleri...

Sakarya'nın ulaşım projesi mecliste!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıda, 15 Temmuz Bulvarı ile Pekşenler arasında hayata geçirilecek yeni ulaşım projesinin imar planları görüşülecek.

Sakarya'nın ulaşımı için 12 yeni proje!

Sakarya Büyükşehir Belediye tarafından bölgede hizmete alınacak 12 yeni ulaşım projesi AKM’de gerçekleştirilen tanıtım programında anlatıldı.

Ahmet Arslan'dan İzmir'e 13 ulaşım projesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir'de yapılan ve yapılması planlanan 13 ulaşım projesini anlattı.

İşte 6 dev ulaşım projesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca 2023 hedefleri kapsamında ilk adımları atılan "dev projelerin" bazıları bu yıl hizmete girecek. İşte 6 dev ulaşım projesi...

Niğde'nin 5 ulaşım projesi mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki bazı ulaşım projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer önergesinde "Bor-Kemerhisar arasında demiryolu araç üst geçidi yapılması düşünülmekte midir?" diye sordu..

Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları projesi için kamulaştırma!

İstanbul Üsküdar Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi kapsamında bazı taşınmazların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

EgeYapı Group Çekmeköy Projesi ulaşım!

Ön talep dönemin,n başladığı projede daireler doğa ile içiçe yükselecek. EgeYapı Group Çekmeköy Projesi ulaşım bilgisi kapsamında 3. Köprü bağlantı yoluna sadece 1.5 km mesafede konumlanıyor.

Esenyurt Makyol İnşaat Projesi ulaşım!

Esenyurt Makyol İnşaat Projesi ulaşım bilgilerine göre proje, Akbatı Alışveriş Merkezi'nin karşısında bulunacak. Detayları netlik kazanmayan proje yaklaşık 500 adet daireden oluşacak.

Çakmak Projesi Sinpaş Yapı ulaşım!

Çakmak Projesi Sinpaş Yapı ulaşım bilgilerine göre proje, İstanbul Ümraniye'de inşa edilecek. Çalışmalarına yakın zamanda başlanacak olan proje İstanbul Finans Merkezi'ne komşu konumda yer alacak.

Malezya ulaşım projesi Haberi

Malezya ulaşım projesi

Malezya Ekonomik İşler Bakanı Muhammed Azmin Ali, Çin İletişim İnşa Şirketi ile imzalanan 20 milyar dolarlık demir yolu projesinin iptal edildiğini duyurdu. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Azmin Ali şu açıklamada bulundu: “Kabine, Doğu Sahili Demiryolu Bağlantısı projesinin hükûmetin ekonomik kapasitesinin çok ötesinde olduğuna karar verdi.” Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 
 
Malezya Finans Bakanı Lim Guan Eng ise, Azmin Ali’nin açıklamalarına doğrulamazken, “gerekli görülürse” gelecek hafta Başbakan Mahathir Muhammed’in talimatıyla resmî bir açıklama yapılabileceğini açıkladı. 

“Çin’le ilişkilere zarar vermeden iptal edilmeli”

Başkent Kuala Lumpur’da konuşan Azmin Ali, “Söz konusu karar, projenin aşırı maliyetli olması dolayısıyla alındı. Eğer proje iptal edilmeseydi, hükûmet kaldıramayacağı bir yıllık faiz oranının altına girecekti.” diye konuştu. 
 
Azmin Ali, söz konusu proje iptalinin “ne...