25 / 04 / 2024

Emlak Konut'tan ekonomiye 13 milyar TL'lik katkı!

Emlak Konut'tan ekonomiye 13 milyar TL'lik katkı!

2017 yılı içinde toplam 9 projeyi ihale ettiklerini söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu projelerle birlikte 13 milyar TL’lik değer oluşturduk” dedi



 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, gayrimenkul sektörü ve piyasalarla ilgili Sabah Gazetesi'ne özel açıklamalar yaptı. 2017 yılı içinde 9 projeyi ihale ettiklerini söyleyen Kurum, "Bu projelerle yaklaşık 13 milyar TL'lik değer oluşturduk" dedi. Bu değerleri sektöre güvenin göstergesi olarak niteleyen Kurum, "Eylül ayı TÜİK verilerine baktığımızda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28.8 oranında bir artış görüyoruz. Geçtiğimiz ekim ayında son 9 yılın en büyük ihracat rakamına ulaştık" diye konuştu. Türkiye'de yılsonu yüzde 6-7 oranında büyüme beklentisi olduğunu belirten Kurum, "2017'de Çin ve Hindistan'dan sonra en çok büyüme gösteren ülke Türkiye oldu. Ülke olarak bu büyümeyi sürdürülebilir kılmak adına sektörümüzün ve piyasaların daha gayretli olup daha rahat koşullara erişmesi gerekiyor" diye konuştu.

 

FAİZLER DÜŞMELİ


Gelişmiş ülkelerde mortgage kredilerinin çok düşük faiz oranlarıyla verildiğini söyleyen Kurum, Türkiye'de mortgage ile ticari kredi arasında çok farkın olmadığını belirtti. "Devletimiz ile sürecin iyileştirilmesine dair görüşmeler yapıyoruz" diyen Kurum, farklı finansal enstrümanlar geliştirmek ve alternatif mortgage çözümleri getirme adına faaliyetlerini sürdürdükleri söyledi.

 

100. YILA ÖZEL 250 BİN BAĞIMSIZ KONUT

 


2017 yılını iyi geçen bir yıl olarak niteleyen Kurum, yatırımlarının 2018'de de devam edeceğini söyledi. Kurum, "Türkiye'nin en büyük yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO 64 yıllık deneyimiyle gayrimenkul sektörüne yön vermeye devam ederken 2023 vizyonuyla Cumhuriyetimizin 100. yılında 250 bin bağımsız bölüm hedefine emin adımlarla ilerliyor" dedi.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYACAĞIZ


Son dönemde kentsel dönüşüm için devlet katında ciddi çalışmaların yürütüldüğünü de belirten Kurum, "Çevre Şehircilik Bakanlığımız kentsel dönüşüm aktörleriyle istişare halinde. Emlak Konut olarak devletimizin desteğiyle kentsel dönüşüme katkılar sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 


Geri Dön